Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2009 09:06

Формула-1 на порозі нової війни

Формула-1 на порозі нової війни

"Бойові дії" всередині Чемпіонату Світу "Формули-1" між командами і організаторами знов у спалахнули сьогодні на Нюрбургрінці, де пройшло засідання, на якому сторони повинні були обговорити відмову від спірних змін Регламентів, прийнятих ще у квітні, і обговорити пропозиції щодо правил проведення Чемпіонату Світу 2010 року.

Проте всі нинішні команди-члени FOTA покинули засідання, залишивши представників FIA наодинці з керівниками трьох нових команд, а також співробітниками Williams і Force India. З цього приводу кожна з протиборчих сторін випустила власний прес-реліз, в якому пояснила причини чергової суперечки.

"Не дивлячись на попередні домовленості, команди-члени FOTA досі не включені у список учасників Чемпіонату Світу 2010 року, а тому не мають права голосу при ухваленні зміни в Спортивному і Технічному Регламентах", - говориться в заяві FOTA.

Команди попросили FIA перенести зустріч і обговорення питань Регламентів на той момент, коли вони отримають право голосу, проте їм було відмовлено.

При цьому команди висловили подив самим фактом обговорення Регламентів, оскільки вважали, що всі ключові питання були вирішені у Парижі два тижні тому. Нагадаємо, тоді FOTA і FIA домовилися відмовитися від спірних нових правил, прийнятих у кінці квітня.

FIA же у власному прес-релізі відмовилося коментувати інцидент, заявивши, що мова на засіданні повинна була йти тільки про зміну мінімальної ваги болідів (до 620 кг) і формальне закріплення згоди команд скоротити витрати до рівня першої половини дев"яностих.

"На жаль, ніякі обговорення не відбулися, оскільки представники FOTA залишили зустріч." - говориться в заяві FIA.

За матеріалами Террикон, ProFormula

Зараз ви читаєте новину «Формула-1 на порозі нової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути