понеділок, 22 червня 2009 14:46

Формула-1. Визначили 17 трас альтернативного чемпіонату

Формула-1. Визначили 17 трас альтернативного чемпіонату

Сталі відомі автодроми, які можуть прийняти новий чемпіонат світу. Всього в альтернативній гоночній серії, яка вже носить робочу назву "NewFormula", планується 17 етапів. З них 8 - колишні формулічні траси (Буенос-Айрес, Мехіко, Херес, Імола, Монреаль, Індіанаполіс, Маньї-Кур і Аделаїда), 6 - діючі (Монако, Сільверстоун, Монца, Абу-Дабі, Сінгапур і Сузука) і 3 - абсолютно нові (Портіман в Португалії, Серферс Парадайз в Австралії і в Хельсінкі).

Вислови босів формулічних команд, зроблені під час Гран-прі Великобританії, не залишають сумнівів - ФОТА дуже серйозно налаштована на відхід з-під крила ФІА і ФОМ.

Шеф "Рено" Флавіо Бріаторе прямо заявив про початок підготовки: "Слова сказані, позиція ФОТА оголошена - ми працюємо над організацією альтернативного чемпіонату. У найближчі декілька тижнів ми проведемо переговори із зацікавленими сторонами. За останні два дні нічого не змінилося, нам потрібна "Формула-1", організована ФОТА".

Шеф "Макларена" Мартін Вітмарш вважає, що домовитися вже не вдасться: "Я не думаю, що зараз компроміс ще можливий. Ми стежимо за розвитком ситуації, але тепер головне - єдність команд заради спільної боротьби в кращому чемпіонаті. Наступного тижня заплановані зустрічі ФОТА, ми починаємо переговори з трасами і планування нового чемпіонату".

Нагадаємо, в п"ятницю, 19 червня, вісім команд "Формули-1" заявили про своє бажання вийти з чемпіонату в цьому класі автогонок. Оповістили, що вони організовують альтернативний чемпіонат.

Autosport.com, Turnir.com.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Формула-1. Визначили 17 трас альтернативного чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути