четвер, 11 червня 2009 13:24

Дві команди не братимуть участь у чемпіонаті "Формула-1"

Дві команди не братимуть участь у чемпіонаті  "Формула-1"

Команда "Рено" готує грунт для виходу з чемпіонату "Формули-1" в кінці 2009 року, вважає німецька преса. Згідно повідомленням, "Рено" надіслав лист своїм постачальникам, оголошуючи, що в наступному сезоні стайня, можливо, не братиме участь в чемпіонаті.

"Існує вірогідність, що в 2010 "Рено" в "Формулі-1" не буде. Через масштабні зміни в технічному і спортивному регламенті "Рено Спорт" більше не може бути впевнений в своєму майбутньому в "Ф-1", тому, можливо, ми не братимемо участь в чемпіонаті світу 2010 року", - говориться в листі "Рено".

Тим часом, австрійська команда "Суперфунд", яка подала заявку на участь у Формулі-1 в наступному сезоні, швидше за все дозволу на виступи в "королівських гонках" не отримає. Причина - фінансові проблеми, які тягнуться за австрійською компанією ще з 2003-го.

Іспанська компанія RPM, яка з 1998-го року проводила серію "Формула Ніссан" досі має претензії до інвестиційного фонду "Суперфунд". RPM надіслала президентові ФІА Максу Мослі лист, в якому поскаржилася, що в 2003-2004-му рр. "Суперфунд" був спонсором серії, але так і не виконав своїх фінансових зобов"язань.

Більш того, верховний суд Барселони свого часу визнав справедливість претензій RPM до компанії "Квадріга", одного з підрозділів "Суперфунд", на суму в 3,7 мільйона євро. Проте "Квадріга" так і не розплатилася. Експерти вважають, що ця стара історія дасть ФІА привід відхилити заявку австрійської команди.

За матеріалами Турнир, Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дві команди не братимуть участь у чемпіонаті "Формула-1" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути