Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2015 17:00

Фінішуємо, очевидно, третіми, але сьогодні все одно треба перемагати: 21.45 – Словаччина - Україна

Фінішуємо, очевидно, третіми, але сьогодні все одно треба перемагати: 21.45 – Словаччина - Україна
На стадіоні в Жиліні сьогодні зійдуться Словаччина та Україна. Фото: sport-express.ru

Будемо відверті: сьогодні читається нічия. Наш автор – людина шанована, але він видав бажане за дійсне. Словаччина та Україна – команди абсолютно однакового рівня. Тому річ щоразу в нюансах: у якій формі лідери команд - однієї та іншої; як перекрити найслабшу позицію в команді; одному з тренерів вдалася заміна; арбітр помилився у чийсь бік.

Добре, що проти білорусів ми зіграли, з певними обмовками, якісний матч. Але турбує те, що двічі за такий короткий термін видати феєричні поєдинки – важко. Недавній приклад – збірна України з баскетболу, яка приємно здивувала проти Литви, а тільки вчора поступилася явним аутсайдерам естонцям.

І Гармаша не буде. Стосовно нього – окрема розмова. Блискуча, без перебільшення, форма, уміло "в'яже" дії українського півзахисту, з'являється у потрібних точках поля, може віддати останній пас, але кому це все треба, якщо отримувати дві жовті картки за розмови та симуляцію? Фоменко має визначитися – треба міна уповільненої дії чи ні. Гармаш без емоцій – не Гармаш? Так хай їх скеровує у потрібне русло, як, наприклад, Швайштайгер у фіналі Кубку світу-2014.

Ми б не приділяли цьому моменту стільки уваги, якби не важливість протистояння у центрі поля. Ми можемо повірити Тимощуку після побаченого в Севільї, але очевидно, що атакувальний наш потенціал ослабне. А у словаків – навпаки, посилиться, бо сьогодні зіграють опорник Печовський, якого берегли на матч з Україною, бо 32 роки, та Куцка – класичний бокс-ту-бокс, від карного до карного, який точно на психологічному підйомі після давно очікуваного трансферу з "Дженоа" до "Мілана".

Те, що ми забезпечили, щонайменше, третє місце – тішить мало. Згадайте реакцію після результатів жеребкування. Іспанія – фаворит, ми маємо бути другі. Чому? Бо у попередньому відборі на Кубок світу, словаки не дійшли навіть до стикових матчах, а Фоменко здійснив малоочікуване і змагався на рівних із "зірковою" Францією у плей-офф. А що маємо зараз?

Фактично обмаль шансів на підсумкове друге місце. Бо навіть якщо сьогодні переможемо, то далі словаки гарантовано здобудуть шість очок (усі ми бачили "силу" Білорусі), а як нам це зробити, якщо останній матч проти Іспанії? Навіть якщо чемпіони Європи уже забезпечать свою кваліфікацію і привезуть другий склад, хіба легко буде проти Іско, Касорли, Морати, Вітоло? Навіть у відомій грі проти Англії Капелло 2009-го ми ледь втримали перевагу у більшості – добре, що Руні пробачив.

Тому реально – ми маємо бути треті, нам явно сплутав карти несподіваний виграш словаків у команди Дель Боске, тут же – у Жиліні. Можливо, пощастить і найкращі треті, але теж сумнівно, бо як ти набереш побільше очок, якщо останній суперник – Іспанія?

У Києві словакам ми програли. Сьогодні – шанс на реванш. Як грати – відомо. Треба точно довести, що ми не гірші за опонента. Тим більше, враження, що нині збірна у кращій формі, ніж рік тому, коли ми почали з поразки від підопічних Яна Козака.

Обнадіює гра правого захисника словаків Пекаріка у грі проти Іспанії. Не встигав, не орієнтувався. Ми розуміємо, шо у нас немає іспанських півзахисників, але є реактивний Коноплянка, здатний засмикати Пекаріка.

Словаки, мабуть, зіграють так: Козачик – Пекарік, Шкртел (стовп оборони повертається, увага), Салата (замість травмованого Дюриці), Губочан – Пекарік, Куцка – Штох, Гамшик (у "Наполі" Саррі він грає глибше, ніж за часів Бенітеса та Маццаррі), Мак – Немец (мабуть, таки він)

Наші: П'ятов – Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук – Степаненко, Тимощук, Ротань – Ярмоленко, Коноплянка, Кравець.

21.45 – початок матчу. 20.15 – початок нашої текстової трансляції безпосередньо з Жиліні, де працює наш кореспондент. Рік тому, коли країна тільки "призвичаювалася" до війни на сході, нам дуже потрібна була перемога. Не вдалося. Будемо вірити, що вдасться зараз. За Україну!

Зараз ви читаєте новину «Фінішуємо, очевидно, третіми, але сьогодні все одно треба перемагати: 21.45 – Словаччина - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути