Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2015 09:35

"Наші шанси на перемогу в матчі з Україною - 60 на 40" - словацький журналіст

"Наші шанси на перемогу в матчі з Україною - 60 на 40" - словацький журналіст
Збірна Словаччини прийме Україну на фартовому для себе стадіоні

60 на 40 — так оцінює шанси на перемогу збірної Словаччини у матчі з Україною місцевий журналіст. Ключова перевага — домашнє поле.

Ваша збірна програла Іспанії. Як оціните гру Словаччини?

"Це була абсолютно інша команда, ніж та, до якої ми звикли. Словаки зовсім не були схожими на себе, - каже Роман на тренуванні збірної України на стадіоні "Під Дубнем". - Наставник Ян Козак хотів зберегти якомога більше енергії на матч з українцями. Він набагато важливіший для нас, ніж поєдинок в Іспанії. Всі очікують перемоги від збірної.

Так, ми перемогли іспанців у домашньому матчі, але наш тренер реаліст і розумів, що краще зробити ставку на гру з українцями, ніж розпилятися на дві зустрічі. Тому завтра словаки гратимуть на повну силу".

Як оціните шанси своєї збірної на перемогу?

"50 на 50. Ваша збірна має дуже сильних гравців у своєму складі. Можливо, 60 на 40 на нашу користь, адже Словаччина грає вдома. Це наша перевага. Але, як відомо, останній крок завжди найважчий. Ми це дуже добре розуміємо, адже маємо не дуже позитивний досвід попередніх кваліфікацій".

Хто є лідерами збірної Словаччини?

"У нас є футболісти високої якості, які грають за великі клуби у сильних чемпіонатах. Наприклад, Куцка виступає за "Мілан" (цей гравець перейшов до нового клубу кілька тижнів тому і встиг зіграти тільки тайм проти "Емполі", але очікується, що в неділю він вийде у стартовому складі на "дербі" проти "Інтера". - прим. "gazeta.ua"), а Гамшик представляє "Наполі". Вони мають досвід протистояння сильним гравцям у важливих матчах. Всі очікують, що саме ці гравці стануть героями завтрашнього поєдинку".

Які сильні сторони Яна Козака?

"Він сильний тактик. Всі журналісти вам скажуть, що Козак на кожен матч готує щось особливе. Ніхто не знає, що саме, але він нас постійно дивує. Всі футболісти його люблять. Він наче батько для збірної".

Скільки вболівальників прийде на гру?

"Буде повний стадіон (арена вміщує 11 313 глядачів). Всі у Словаччині знають, що цей матч може стати для нас чемпіонським. Якщо ми виграємо, то вийдемо на Євро-2016. Кожен вболівальник збірної Словаччини знає це і готується підтримати команду".

Яка манера вболівання у словаків?

"Схожа до українців. Наші вболівальники не хулігани і не є агресивними. Є кілька клубів, чиї фанати є ворожими один до одного, але вболівальники збірної Словаччини абсолютно нормальні".

Чому збірна Словаччини грає у Жиліні?

"Стадіон "Під Дубнем" у минулому був дуже нефартовим для збірної. Команда не могла тут виграти. А потім щось трапилося, і ми виграти всі домашні матчі кваліфікації на Євро-2016. Наставник сказав, що ми повинні саме тут завершити цей відбір".

Як у такої маленької країни виникла така сильна збірна?

"Населення Словаччини всього 5 мільйонів людей. І футбол не є видом спорту №1. Хокей у нас популярніший (по дорозі на стадіоні бачили маленький каток просто неба, на якому діти грали у хокей. - "gazeta.ua"). Всі у країні чекають на медалі чемпіонатів Європи та світу саме від збірної з хокею. Але зараз пріорітети трохи змінилися. Покоління Шкртела, Гамшика та інших дуже сильне. Ці футболісти сформувалися і виросли у великих клубах і вони готові перемагати".

Нагадаємо, матч Словаччина — Україна пройде сьогодні у Жиліні. Стартовий свисток Мартіна Аткінсона прозвучить о 21:45 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «"Наші шанси на перемогу в матчі з Україною - 60 на 40" - словацький журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути