четвер, 17 червня 2010 18:44

ФФУ залишила без змін ліміт на легіонерів

ФФУ залишила без змін ліміт на легіонерів

У Будинку футболу відбулося чергове засідання Виконавчого комітету ФФУ, на якому розглянули низку питань з розвитку вітчизняного професійного футболу. Заслухавши звіти президента Прем'єр-ліги Віталія Данилова і глави ПФЛ Мелетія Бальчоса, Виконком затвердив підсумки змагань у всіх лігах сезону-2009/10 і підтвердив на сезон наступний договору між ФФУ та ОПФКУ "Прем'єр-ліга", ФФУ та ПФЛ ОФК України про організацію та проведення Всеукраїнських змагань серед команд професіональних футбольних клубів. З відповідними уточненнями ФФУ затверджений також проект Регламенту змагань на сезон-2010/11, повідомляє сайт ФФУ.

Одним з пунктів останнього документа, на якому загострили увагу учасники обговорення, був ліміт на легіонерів. Зважаючи на позицію ФІФА і УЄФА з цього питання, на консультації керівних футбольних інституцій щодо відповідності спортивних норм трудового законодавства Європейського Союзу, вирішено піти на компроміс і задовольнити прохання клубів Прем'єр-ліги на наступний сезон залишити нинішню квоту на полі, у складі однієї команди одночасно мають право перебувати семеро іноземців.

Григорій Суркіс нагадав, що на 60-му Конгресі ФІФА, який відбувся 10 червня в південноафриканському Йоганнесбурзі, вирішено відкласти впровадження правила, згідно якого в стартовому складі будь-якого клубу повинні були бути присутніми мінімум шість гравців, що мають право виступати за національну команду країни, яку представляє даний клуб.

Виконком обговорив і затвердив списки арбітрів та асистентів арбітра, делегатів та інспекторів ФФУ для проведення чемпіонату і першостей України сезону-2010/11. А голова Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ Сергій Стороженко підвів підсумки атестації вітчизняних колективів на наступний сезон. Заслухавши інформацію голови Комітету національних збірних ФФУ Семена Альтмана, Виконком вніс зміни і доповнення в міжнародний календар матчів і тренувальних зборів молодіжної та юнацьких команд.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «ФФУ залишила без змін ліміт на легіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути