вівторок, 17 квітня 2018 22:41

Експерти розповіли про сильні та слабкі сторони героя матчу "Шахтар" - "Динамо"

Експерти розповіли про сильні та слабкі сторони героя матчу "Шахтар" - "Динамо"
Володимир Шепелєв у матчі проти "Шахтаря" зіграв атакувального півзахисника

У суботу київське "Динамо" перемогло "Шахтар". Єдиний м'яч у поєдинку забив 20-річний Володимир Шепелєв, центральний півзахисник, який зіграв проти "Шахтаря" на позиції під нападаючим.

Хто він?

Вихованець одеського футболу. Був в системі місцевого " Чорноморця". Але в 12 років перейшов до академії "Динамо"

"Шепелєв виокремлювався ще на юнацькому рівні, був один із лідерів футбольної школи. Конкретної позиції на полі не мав. В такому віці відбувається пошук оптимального місця на полі, де молодий футболіст може показати свої найкращі якості. Одного разу не потрапив на юнацький турнір. Не опустив руки, довів всім, що це була помилка. Одні діти в такому віці після такого закриваються, або йдуть із футболу, а Шепелев сприйняв це як виклик", – каже тодішній директор академії " Чорноморця" 58-річний Леонід Куванджі.

В Києві Шепелев грав спочатку в академії "Динамо". 1997 рік народження був доволі талановитий. Саме в цій команді виступав Віктор Циганков, Богдан Михайличенко, Олександр Тимчик, Володимир Маханьков. Крок за кроком Володимир йшов із одної вікової команди до іншої. Грав у юнацькій Лізі чемпіонів, в дублі "Динамо".

"Він потрапив до "Динамо" майже випадково, - зізнається 50-річний Павло Кікоть, перший тренер гравця в академії "Динамо". – До мене зателефонував батько одного із хлопців на рахунок перегляду. Попросив дозволу взяти із собою ще одного хлопчика, синового друга. Цим другом був Шепелєв. Володя - хлопець із характером, із внутрішнім стержнем. Завжди намагається виконувати все, що просить тренер. Дуже старанний гравець. Це стосується не тільки ігор, але і тренувань. Всі свої недоліки компенсував працездатністю. Готовий був працювати над своїми недоліками 24 години на добу, прислухаючись до зауважень та порад тренера. Не можна сказати, що Шепелєв якось виділявся. Були хлопці швидші, технічніші, фізично сильніші за нього, але Володя ніколи не пас задніх. Завжди був десь в середині"

До мене зателефонував батько одного із хлопців на рахунок перегляду. Попросив дозволу взяти із собою ще одного хлопчика, синового друга. Цим другом був Шепелєв

Попередній тренер "Динамо" Сергій Ребров ставив на Сергія Рибалку, як на футболіста стрижневого у центрі поля. Як конкурента награвав йому Ігоря Харатіна. Але той не зміг себе проявити в першій команді та залишив клуб. Пробувалися на цю позицію іноземці Микита Корзун та Радослав Петровіч. Ніхто із них так і не зміг закріпитися в складі. Позаминулої зими Ребров дав шанс молодому Шепелєву. Можливо, він не такий конструктивний, як Рибалка, не так гарно працює із м'ячем. Але всі свої недоліки компенсує величезним обсягом роботи. Тому весну 2017 в стартовому складі зустрів саме молодий Шепелев, а не досвідчений Рибалка. За цей час мав прогрес та отримав виклик від Андрія Шевченка до збірної України

Олександр Хацкевич більше довіряв парі центральних півзахисників Сидорчук – Буяльський. Тільки після травми капітана Сидорчука Шепелєв отримав більше ігрової практики. Не завжди був переконливий в опорній зоні. В матчі проти "Шахтаря" вийшов ближче до чужих воріт – забив та повністю закрив зіркового Фреда.

"Шепелєву простіше грати ближче до чужих воріт. Він може заприсингувати суперника, прочитати гру, дати хороший розрізний пас. А в опорній зоні йому не вистачає фізичної сили, вміння починати атаки", - стверджує Павло Кікоть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" не продаватиме його у найближчі п'ять років"

1 червня Володимиру Шепелєву має виповнитися 21 рік.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про сильні та слабкі сторони героя матчу "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути