Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 12:45

"Динамо" не продаватиме його у найближчі п'ять років"

"Динамо" не продаватиме його у найближчі п'ять років"
Віктор Циганков - найкращий футболіст перших матчів 1/8 фіналу Ліги Європи

20-річний вінгер київського "Динамо" Віктор Циганков феєрично розпочав 2018 рік. Відзначився голом у першому ж офіційному матчі своєї команди: проти грецького АЕКа в Афінах. Повторний поєдинок закінчився внічию – 0:0. У всіх інших поєдинку сезону Циганков забивав: "Олімпіку", "Вересу", "Зорі" та "Лаціо".

Вперше про Циганкова почули в 2013 році на турнірі у Москві. Серед учасників змагань, окрім "Динамо", були представлені молодіжні команди " Барселони", "Тотенхема", "Бенфіки". Не зважаючи на провал своєї команди в цих змаганнях, останнє місце, Циганков отримав звання найкращого півзахисника турніру. Вже тоді журналісти та експерти говорили про великий потенціал Віктора.

Дуже просто зміг перевчитися із " іспанського футболу Реброва" на більш індивідуальний Хацкевича

Але після цього була травма, яка залишила талановитого гравця майже на рік без футболу. Наступний раз про Циганкова згадали влітку 2014 року, коли новий тренер "Динамо" Сергій Ребров залучив його та Ігоря Харатіна до першої команди. Обом футболістам не вдалося закріпитися там. У Циганкова знову почалися проблеми із здоров'ям. Далі були молодіжні команди, участь в юнацькій Лізі чемпіонів, де він суттєво виділявся на тлі одноліток. Почав здавати позиції через вік Олег Гусєв. Дерліс Гонсалес та Артем Громов були нестабільні. Тому стало зрозуміло: поява Циганкова в першій команді "Динамо" - тільки питання часу. Дебют видався на матч Ліги Чемпіонів 2015/16 проти "Наполі", де Віктор віддав гольовий пас на Дениса Гармаша. В наступному матчі проти "Бешикташа" забив, а між цими матчами відкрив лік забитим м'ячам в чемпіонаті. Але продовження не відбулося, через травми та адаптацію до дорослого футболу.

Під кінець літа 2017 року був проданий до "Борусії", Дормунд Андрій Ярмоленко. Стало зрозуміло, що великі сподівання покладаються саме на Циганкова. Осінь знову була зіпсована травмою, але після зимових зборів Віктор набув просто неймовірної форми.

В чому сила гравця? Віктор має прекрасні швидкісні данні, техніку, розуміння футболу, удар. Дуже просто зміг перевчитися із " іспанського футболу Реброва" на більш індивідуальний Хацкевича.
Шкода тільки, що травми часто впливають на ігровий ритм Циганкова.

Проблема всіх таких гравців – недостатня фізична міць , витривалість, травматичність, слабкий характер та надмірне покладання на власні технічні здібності


"Найголовніше – не перехвалити його пресі. Він почав прогресувати – і це вже радує, - каже футбольний агент В'ячеслав Заховайло. - До визнання у Європі Циганкову потрібно ще потрібно пройти великий шлях. Вирости у топ – футболіста із українською ментальністю дуже важко. Серед недоліків – травми. "Динамо" не продаватиме його найближчі п'ять років"

" Я вчора вперше побачив Віктора Циганкова в грі. Потенціал очевидний, дуже швидко приймає рішення, але має отримати впевненість у власних силах. Гол на " Стадіо Олімпіко" повинен допомогти із цим. На мою думку, він ще не готовий до топ – чемпіонатів, - зауважує Мацей Іванський, польський телекоментатор, який працював на грі "Лаціо" - "Динамо".

"Циганков – гравець, які нині цінуються в Європі і яких завжди бракувало в Україні. Технічний, прудкий, сміливий, вміє змінщаватися із флангу в центр, на "ти" із м'ячем. Бачу, що нині відчутно додав у грі без м'яча, - зауважує журналіст сайту ua-football.com Леон Вургафт. - Проблема всіх таких гравців – недостатня фізична міць , витривалість, травматичність, слабкий характер та надмірне покладання на власні технічні здібності. Декому із них, наприклад Лоренцо Інсіньє, знадобилися роки для того, щоб стати сформованим футболістом. На найближчі роки Цыганкову краще залишитися в "Динамо". Нині він готовий хіба що для стагнуючих першостей Нідерландів або Бельгії. Сенсу туди переходити я не бачу"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст "Динамо" став найкращим футболістом ігрового дня у Лізі Європи

11 березня Віктор Циганков має зіграти у складі "Динамо" проти рівненського "Вереса". Гра на Олімпійському стадіоні Києва почнеться о 19:30.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не продаватиме його у найближчі п'ять років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути