Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 09:06

Експерт розповів, як "Шахтареві" зіграти з "Наполі"

Експерт розповів, як "Шахтареві" зіграти з "Наполі"
"Наполі" - топ-команда з топ-чемпіонату. Без талану обіграти її "Шахтареві" буде дуже складно" - Роберто Моралес

Відомий коментатор і ведучий "Європейського вік-енду" на каналу "Футбол 1/2" Роберто Моралес обговорив майбутнього суперника "гірників" у Лізі чемпіонів.

Команда Паулу Фонсеки завтра стартує в груповому етапі Ліги чемпіонів матчем проти "Наполі".

"Наполі" зараз переживає серйозний підйом - як в емоційному плані, так і в ігровому. Дуже потужна, сильна команда.

Традиційним залишається те, що склад "Наполі" більше орієнтований на атаку. Тут багато хороших футболістів, які грають попереду. Це і Аркадіуш Милик, і Дріс Мертенс, якого ми в минулому сезоні побачили центрфорвардом, також Хосе Кальєхон, який зараз у розквіті сил.

Ну і, звичайно, варто виділити лідера команди Марека Гамшика.Він дуже яскравий гравець. Своїм характером, енергетикою відповідає місцю, де грає. Як і неаполітанці, він трохи вибуховий, іноді скандальний, але при цьому неймовірний футболіст".

З 2015 року "Наполі" тренує Мауріцціо Саррі.

"Саррі прийшов не на порожнє місце. І до нього в "Наполі" працювали добре і будували сильну команду. Взяти того ж Рафу Бенітеса. Але Мауріцціо Саррі зміг зробити гру неаполітанців швидшою і гострішою. Тому якщо говорити про успіхи команди, то, крім непоганого складу, необхідно відзначити і роботу Саррі. Тим більше, що у нього немає футболістів екстра-класу, як, наприклад, в Аллегрі в "Ювентусі", але він зміг побудувати з них хороший колектив.

Перший аспект - це видовищність гри. Ми розуміємо, що, працюючи з нетоповимими командами Португалії, Фонсека був змушений будувати гру, в першу чергу, від оборони. Це не може не позначатися на грі його нинішньої команди. Саррі, перш за все, грає від атаки. Він прекрасно розуміє темперамент Неаполя, темперамент футболістів, які заряджаються цими емоціями - і він все це вміє використовувати. Тому в тренерському протистоянні, я думаю, перевага в досвідченішого італійця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став відомий календар матчів "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

Мені б хотілося, щоб цей матч був цікавим, веселим і яскравим, щоб ми побачили багато гострих моментів. Сподіваюся, що "Наполі" вестиме гру, і тоді "Шахтар" у контратаках отримає свої шанси. Але зараз складно прогнозувати, за яким сценарієм піде поєдинок.

Думаю, треба надати якнайбільше свободи футболістам атаки "гірників". Бразильці, які люблять і можуть обігрувати один в один, повинні сміливо йти на захисників "Наполі". Тим більше, в обороні в італійців зібрані гравці далеко не екстра-класу. Там точно є, кого "повозити". Над тим же Альбіолем можна взагалі весь матч знущатися. Всі інші теж можуть придумати собі проблеми на порожньому місці. Потрібно тільки тиснути і не боятися брати на себе гру. Ну і якщо накривати когось персонально, то тільки Гамшика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" назвав ціну квитків на Лігу чемпіонів

Раніше "Наполі" зустрічався в єврокубках з "Динамо" і "Дніпром".

"Для нас було б добре, щоб це протистояння було схоже на матчі з "Наполі" "Дніпром". Але, напевно, не за змістом, а саме за кількістю посмішок Фортуни, які допомогли українському клубу 2015-го пройти італійців. "Наполі" - топ-команда з топ-чемпіонату. Без талану обіграти нам її буде дуже складно. Практично неможливо. Тому треба, щоб удача була на нашому боці".

Крім "Шахтаря" і "Наполі" в групі грають "Манчестер Сіті" і "Фейєнорд".

"У будь-якому випадку, "Манчестер Сіті" і "Наполі" - головні фаворити групи F. І я навіть не здивуюся, якщо з першого місця вийдуть італійці. "МанСіті" - це продукт, який тільки формується. Вони набрали багато нових футболістів, поміняли повністю схему гри. Тому "Наполі" цілком навіть може виграти групу, тому матчі проти них важливі", - вважає Моралес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про різницю між "Наполі" і "Шахтарем"

Матч Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Наполі" пройде в Харкові 13 вересня. Початок о 21:45. Текстовий онлайн проведе Gazeta.ua. Прямий ефір на каналі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як "Шахтареві" зіграти з "Наполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути