субота, 02 січня 2021 21:00

Експерт розповів про фаворитів футбольного чемпіонату Італії

Експерт розповів про фаворитів футбольного чемпіонату Італії
Команда Антоніо Конте попрощалася із єврокубками. Фото: REUTERS

3-го січня відновлються матчі футбольного чемпіонату Італії. Експерт Денис Босянок розповів про перспективи боротьби за скудетто у сезоні 2020/21.

Завдяки чому "Мілан" лідирує в чемпіонаті Італії?

- Стефано Піолі проводить найбільш серйозний сезон у своїй багатій тренерській кар'єрі. З "Лаціо" він виграв Кубок Італії. Не зміг себе проявити в "Інтері". Хочу його похвалити. Коли людина залишилася без свого головного футболіста, Златана Ібрагімовича, його команда не віддала першу позицію, не впала. Це вже тренерський хист. Він знайшов ці сили та резерви, щоб команда вигравала без Ібри. Це заслуга Піолі. Маючи гірших виконавців у порівнянні із "Інтером" та "Ювентусом", він перший.

"Інтер" вилетів із єврокубків. Допоможе це команді Антоніо Конте виграти скудетто?

- Я не бачу чепоніської гри в "Інтера". Команда має відмінного воротаря Саміра Хандановича, але в обороні провалюється. Від цього будуть проблеми у другому колі. Чемпіонами стають команди із надійним захистом.

Тренер Пірло дивує

"Ювентус" - чемпіон останніх дев'яти сезонів. Зараз йде шостим. Чому?

- Цей сезон дає шанс конкурентам в цьому, бо Андреа Пірло тільки стає тренером. "Ювентусу" буде важко виграти скудетто у поточному сезоні.

Пірло все знає у футболі, але як тренер тільки формується.Він не збирається моделювати когось. Він буде тренером Пірло. Кого може здивувати тренер "Ювентса"? А він дивує, тим, що ставить гравців, яких не очікували. Довіряв молодим футболістам, маючи можливість запросити сильних виконавців. Як тренер "Ювентуса" Пірло дозволяє багато експериментів.

"Аталанта" зможе поборотися за чемпіонство?

- Перший раз у своїй історії "Аталанта" має такий багатий склад виконавців. Вона переживає найкращий період в історії. Вони ніколи не грали в ЛЧ, а це вже другийсезон поспіль беруть участь у найпрестижнішому клубному турнірі.

Я б поки їх не списував з боротьби. "Аталатна" є серед претендентів на скудетто. "Бергамаски" позбулися провінційності на футбольному полі. Вони не бояться і грають у футбол, переконливо переграючи суперників. Навіть принижують їх. Це небачений досвід до цього. Не витримують гравці.

Цьому підтвердження випад Йосипа Ілічича. Після його повернення та набуття форми команда стала потужніша в атаці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мілан" – лідер, але "Інтер" залишається фаворитом чемпіонату Італії

Після 14 турів Серії А лідером турнірної таблиці є "Мілан" з 34-ма очками. На один пункт менше у "Інтера". Замикає першу трійку "Рома". Минулорічний чемпіон "Ювентус" йде тільки на 6-му місці з 24-ма очками і матчем в запасі. На 2 пункти менше у команди Руслана Малиновського "Аталанти".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про фаворитів футбольного чемпіонату Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути