пʼятниця, 25 січня 2008 13:42

Джоковіч не пускає Федерера у фінал Australian Open

Джоковіч не пускає Федерера у фінал Australian Open
Сербський тенісист Новак Джоковіч, посіяний на Australian Open під третім номером, не пустив у фінал змагань багаторічну першу ракетку світу швейцарця Роджера Федерера.

Перший сет півфінального матчу пройшов в більш-менш рівній боротьбі. Суперники обмінялися брейками, але в кінці партії Джоковічу вдалося знову взяти гейм на подачі суперника і довести справу до перемоги - 7:5.

Другий сет проходив за досить несподіваним сценарієм. Джоковіч довів рахунок до непристойних для Федерера 5:1, але швейцарець виграв два гейми підряд, трохи скоротивши відставання в рахунку. Проте сербу вдалося взяти свою подачу і оформити перемогу в другій партії з рахунком 6:3. Таким чином, рахунок в матчі - 2:0 на користь Новака Джоковіча.

Третій сет пройшов в абсолютно рівній боротьбі, обидва тримали свою подачу. В 12-му геймі у Федерера була можливість одним ударом взяти і гейм і сет, але Джоковіч зумів довести справу до тай-брейку, в якому сильнішим виявився сербський тенісист - 7:5.

Таким чином, підсумковий рахунок матчу - 7:5, 6:3, 7:6 (7:5) на користь Новака Джоковіча, який у фіналі зустрінеться з французом Жо-Вілфрідом Цонга.

Триразовий переможець Відкритого чемпіонату Австралії і кращий тенісист планети останніх років Роджер Федерер знову не зможе виконати свою заповітну мрію - виграти "Великий шолом", здобувши перемоги на всіх чотирьох найбільших турнірах протягом одного сезону.

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «Джоковіч не пускає Федерера у фінал Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути