Ексклюзиви
неділя, 05 квітня 2009 10:44

Дворазовий чемпіон світу підозрюється у вживанні допінгу

Дворазовий чемпіон світу підозрюється у вживанні допінгу
Естонський лижник, дворазовий олімпійський чемпіон і чемпіон світу-2009 в гонці на 15 км. Андрус Вєерпалу може бути звинувачений у використанні допінгу.

З такою заявою виступила австрійська газета "Kurier", на сторінках якої з"явилася інформація, що Вєерпалу входить до групи 120 спортсменів, які нібито користувалися банком крові в 2002-2006 році, який раніше організував відомий сортсмен Вальтер Майєр, у справі якого протягом останнього часу була проведена низка арештів.

Процедура переливання крові проходила в одному з пансіонатів у Рамзау, куди часто, до речі, приїжджав і австрійський велосипедист Бернард Коль, який зізнався у застосуванні заборонених речовин.

Сам Андрус Веерпалу заперечує не тільки факт вживання допінгу, але і те, що коли-небудь приїжджав до цього пансіонату. Підтримав заяви про невинність Вєерпалу і головний тренер збірної Естонії з лижних гонок Маті Алавер.

За його словами, австрійські журналісти просто хочуть зробити скандал, намагаючись "всунути" у статтю якомога більше відомих імен.

Рostimees.ee, Kurier, lifeisphoto

Зараз ви читаєте новину «Дворазовий чемпіон світу підозрюється у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути