Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2009 20:42

На допінгу попався український послідовник Бубки

На допінгу попався український послідовник Бубки

У неприємну історію потрапив один з провідних українських стрибунів з жердиною Олександр Корчмід. Допінг-проба призера чемпіонату світу та Європи серед молоді, яку він здавав на донецьких змаганнях "Зірки жердини"-2009, значно перевищила гранично допустиму норму ефедрину.

На засіданні виконкому Федерації легкої атлетики України було розглянуто справу 27-річного спортсмена з броварів. Корчмід стверджує, що напередодні турніру перехворів бронхітом, при лікуванні якого вживав препарат "Бронхолітін", в якому міститься ефедрин. Оскільки ця речовина не належить до стероїдних і анаболічних препаратів, то національна федерація обмежилася винесенням Корчміду суспільного осуду і дискваліфікацією його результату на турнірі "Зірки жердини" (п"яте місце).

За правилами, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій має право оскаржити дане рішення і наполягти на суворішому покаранні українського стрибуна. У різні роки міра покарання легкоатлетів за зловживання ефедриновмісних препаратів (вони відносяться до наркотичних речовин, що викликають сильне збудження центральної нервової системи) коливалася від чотирьох місяців до двох років. Бували також випадки довічної дискваліфікації - при повторних порушеннях атлетами допінгових правил. Так, в серпні 1997 року український штовхач ядра Олександр Багач, в організмі якого вдруге виявили сліди ефедрину, був позбавлений "золота" чемпіонату світу і довічно відлучений від великого спорту.

Sport.com.ua за матеріалами газети "Факти"

Зараз ви читаєте новину «На допінгу попався український послідовник Бубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути