Ексклюзиви
неділя, 22 березня 2009 15:34

Російська лижниця попалася на допінгу

Російська лижниця попалася на допінгу
Лідерку жіночої спринтерської збірної Росії з лижних гонок Наталію Матвєєву викрили у вживанні допінгу.

Як повідомляє агентство "Весь спорт", позитивною виявилася проба, узята у спортсменки на передолімпійському тижні - сьомому етапі Кубка світу в канадському Уїстлері 16-18 січня, де вона зайняла сьоме місце в особистому спринті і шосте місце в командному спринті. У її пробі "А" був виявлений еритропоетин (ЕПО).

Наталія Матвєєва тимчасово усунена від участі в змаганнях. Останній раз вона брала участь в 12-му етапі Кубка світу в норвезькому Тронхеймі 12-14 березня, де зайняла 15-е місце в спринті.

Розтин контрольної проби "Б" лідера жіночої спринтерської збірної Росії з лижних гонок Наталії Матвєєвої пройде в антидопінговій лабораторії в Монреалі 23 березня - коли в Москві наступить вже 24 березня.
Про це повідомила старший тренер жіночої спринтерської збірної Росії з лижних гонок Тетяна Ревіна.

"До отримання результатів контрольної проби "Б" не може бути ніяких офіційних коментарів, - заявила Тетяна Ревіна. - Але я упевнена, що ніякого допінгу в Наталії Матвєєвої немає, упевнена, що при аналізі проба "А" відбулася помилка.

Ми в своїй роботі не використовуємо допінгові технології, а в препаратах, які застосовуємо, не було допінгових складових. Саме тому на розтин і аналіз контрольної проби "Б" до Канади разом з Наташею полетів професор інституту, з яким ми співпрацюємо. Коментувати щось можна буде, тільки маючи на руках результати контрольної проби "Б".

lenta.ru, allsport.ru
Зараз ви читаєте новину «Російська лижниця попалася на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути