середа, 01 квітня 2009 18:33

Дружини футболістів збірної України розповіли як вболіватимуть за чоловіків

Дружини футболістів збірної України розповіли як вболіватимуть за чоловіків

На поєдинок з Англією в національну команду України викликали вісім холостяків і 15 одружених футболістів. У дружин деяких гравців "КОМАНДА" вирішила поцікавитися, як вони збираються вболівати за нашу збірну і чи не мають наміру відправитися до Лондона...

Виявилось, що з України до Британії начебто ніхто не вилетів, а ось дружини Андрія Вороніна, Анатолія Тимощука та Андрія Шевченка планують вболівати за своїх на "Вемблі". Але сьогодні в центрі нашої уваги дружини інших футболістів.

Тетяна Алієва: "Футбол дивлюся рідко"

Дружина Олександра АЛІЄВА Тетяна теж збиралася відвідати столицю Англії, але не встигла відкрити британську візу і гру дивитиметься, напевно, вдома.

-Пам"ятаю, коли чоловіка вперше запросили на збір національної команди, він був дуже радий, - зізналася Тетяна. - Він же цього виклику все життя чекав, громадянство поміняв свого часу для того, щоб виступати за збірну України! Зараз, звичайно, теж радіє, коли викликають, але вже не так емоційно, як вперше.

А взагалі, не дивлячись на те, що у хлопців зовсім не було вихідних через складний календар, вони з радістю їдуть в розташування національної команди.

-А вам не шкода, що чоловік замість того, щоб провести удома пару вільних днів, відразу виїжджає?

-Чесно - я дуже турбуюся, але у жодному випадку навіть не показую цього, адже від цього тільки настрій Саші зіпсується. Він, буває, теж говорить з розчаруванням, мовляв, ну ось, не дали навіть дня вільного, але при цьому небажання їхати у нього немає. Футбол він любить більше, ніж відпочинок. Та і я іноді можу сказати: "Ти викликаний в національну команду, про таке мріє багато хто, а запрошений ти!" Врешті-решт, адже я знала, за кого заміж йду, і розуміла, що граючи в "Динамо" і в збірній, на вихідні розраховувати нічого.

- Збирати речі чоловікові допомагаєте?

- Ну, він, взагалі-то, у мене самостійний. Пішов - склав. А потім так: "Ну-у-у, що я забув?" І я починаю перераховувати, що він міг прогавити... Тобто в якомусь сенсі і я його в збірну збираю.

-А футбольні матчі ви відвідуєте?

-Звичайно, зазвичай прагну бути присутня на домашніх поєдинках, а ось на виїзних не буваю. Проте поки холодно, зізнаюся, жодного разу не пішла на футбол, та і Сашко сам дзвонив, просив, щоб я не їхала і не мерзнула. Але щоб подивилася - це обов"язково, для чоловіка це важливо...

-Футбол для вас - це пристрасть або просто професія чоловіка?

-Відверто скажу - футбол мені не дуже подобається. Мені взагалі його дивитися страшно. Я дуже переживаю за Сашу, коли він на полі, а ось те, як він зіграв, мене хвилює дещо менше - тут я можу і не розуміти всього. Я не прихильниця цього виду спорту, коли чоловік не грає, мені футбол не особливо цікавий.

-Поєдинок із збірною Англії дивитися будете?

-Звичайно, це справа свята. Дуже жалію, що не відкрила візу і не зможу полетіти і подивитися гру вживу - це буде дуже серйозний матч. Взагалі я на гостьові поєдинки, як я вже говорила, не їжджу, а ось зараз дуже хотілося. Але доведеться вже тут, в Києві, вирішувати: або удома дивитимуся, або зберемося з друзями-знайомими...

Софія Валяєва: "Прикмети? Не скажу"

Дружина Сергія ВАЛЯЄВА Софія до Лондона не полетіла з іншої причини. Говорить, що не захотіла відволікати чоловіка, якому спокійніше, коли вона удома, з дочкою.

-Я завжди прагну бути присутньою на тих матчах, в яких бере участь Сергійко, - сказала Софія. Не піти на стадіон можу лише з якоїсь по-справжньому важливої причини. Мені дуже приємно, що тепер я з особливим хвилюванням і нетерпінням чекаю і поєдинків нашої збірної.

-Дебютний матч чоловіка в національній команді бачили?

-Звичайно. Я була на трибунах "Дніпро-Арени", коли Україна приймала Норвегію. Дніпропетровськ - моє рідне місто, і для Сергія воно не чуже, адже він стільки років віддав місцевому "Дніпру"...

Перед поєдинком чоловік сильно нервував і хотів зіграти якнайкраще, щоб ще раз довести, що дарма в нього не повірили в Дніпропетровську.

- Футболісти - народ забобоний. А їхні дружини?

- У мене є свої прикмети перед іграми Сергія, але розповідати про них я не буду, адже вони повинні працювати і далі. Сподіваюся на них і в середу вечером...

-Де ви плануєте дивитися матч з Англією?

-Друзі запросили мене в спортивне кафе-ресторан, в якому в дні подібних поєдинків збираються справжні футбольні уболівальники. Говорять, атмосфера там по ходу ігор просто дивовижна.

Юлія П"ятова: "Беремо участь в зборах"

Дружина воротаря "Шахтаря" і збірної України Андрія П"ЯТОВА Юлія дивитиметься майбутній матч вдома одна.

- Про збірну Англії у нас начулася вся сім"я - не тільки Андрій знає суперника, але і ми з дочкою Дашенькой беремо активну участь в зборах, - розповідає Юлія. - Навіть коли чоловік готується до заїзду, у нас це загальносімейний процес: я допомагаю йому збиратися. Даша, поки ми зайняті, може якісь речі з сумки викласти, а може кілька іграшок закинути. Говорить, я з татом поїду...

- Дочка теж дивиться футбол?

- На телевізор поглядає, чекає, коли Андрія покажуть. Але цього разу матч буде пізно, тому Даша вже спатиме. Отже дивитимуся сама.

Хоча, якщо чесно, з малятком цікавіше. Як тільки донечка бачить тата, відразу починає кричати. Переживає сильно. Якщо наші гол забивають, радіє, ну а якщо пропускають, дивиться на мою реакцію, говорить, що тато не винен, і йде в свою кімнату...

- А на стадіон Дашу берете?

- У колясці вона там була, ще коли Андрій у "Ворсклі" грав! А зараз вже, трапляється, говорить "Дивися, мама, Гай побіг!" - або питає: "Чому Гладкий впав?" Із збірною ми поки так не орієнтуємося.

За матеріалами sport.com.ua, газета "Команда"

Зараз ви читаєте новину «Дружини футболістів збірної України розповіли як вболіватимуть за чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути