Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2009 09:36

Матч Англія - Україна почнеться з хвилини мовчання

Матч Англія - Україна почнеться з хвилини мовчання

Всі матчі відбірного турніру чемпіонату світу з футболу 2010 року, заплановані на 31 березня і 1 квітня (зокрема гра Англія-Україна), почнуться з хвилини мовчання. Тим самим футболісти і глядачі вшанують пам"ять жертв тисняви, що виникла під час футбольного матчу в Кот-д"Івуарі. Про це повідомляється в заяві, розміщеній на офіційному сайті ФІФА.

Про дотримання хвилини мовчання ФІФА попросила всі національні федерації, котрі входять до її складу.

29 березня 2009 року в ході відбіркового матчу ЧС-2010 між командами Кот-д"Івуару та Малаві на стадіоні в колишній столиці Кот-д"Івуару Абіджані обрушилася стіна, після чого виникла масова тиснява. Вважається, що причиною обвалу стіни могло стати дуже велика кількість фанатів, які потрапили на матч. За твердженням ряду джерел, багато вболівальників проникли на стадіон без квитка, давши хабар охоронцям.

Всього на матчі були присутні близько 50 тисяч глядачів. При цьому офіційна місткість стадіону, на якому проходила гра, складає 35 тисяч чоловік.

В результаті тисняви загинули щонайменше 22 вболівальника. Ще більше 130 чоловік отримали травми. У вівторок, 31 березня, прокуратура Кот-д"Івуара почала розслідування інциденту.

Lenta.ru, Fifa.com

Зараз ви читаєте новину «Матч Англія - Україна почнеться з хвилини мовчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути