пʼятниця, 04 травня 2012 11:24

Донецька міліція побила уболівальників "Дніпра"

Донецька міліція побила уболівальників "Дніпра"

У Донецьку перед матчем між командами "Металург" Д - "Дніпро" донецька міліція "заспокоювала" дніпропетровських фанів за допомогою електрошоку

Учасники подій повідомили, що дніпропетровські уболівальники просто прогулювалися по місту, не здійснюючи жодних протиправних дій.

"... Йшли нічого такого не роблячи, не кричали не палили просто йшли в центр що б зайти десь нормально поїсти погуляти по місту", - йдеться в повідомленні вболівальника.

"Під'їхала біла дев'ятка, з неї вийшли два співробітники правоохоронних органів, почали розпитувати куди прямуємо і з якою метою. Пояснили куди йдемо, після чого під'їхала машина "Беркута" і ті два співробітники почали розповідати нам що ми зобов'язані сісти в автобуси, які вони підженуть нам і поїхати у відділення для перепису даних. Ніхто не погодився і ми вирішили йти далі, після чого на відео видно, що почало відбуватися. Тільки не видно як бігав один із співробітників з пістолетом в руках і цілився в хлопців", - йдеться в повідомленні.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Скажені сербські фанати рвали сітку, кидали петарди та били воротаря

Як повідомив один з учасників подій, в РВВС затриманих уболівальників "катували" спрагою і голодом.

"... В Куйбишевському РВВС, де з нами провели 10-хвилинну бесіду, після чого не давали їсти, пити, а в туалет випускали тільки по одному (затримано було близько 20 чоловік). Також переписували у кожного всю телефонну книгу (з якою метою, виразно не пояснили). Після цього відвезли на гостьовий сектор за 2 години до початку матчу і тримали на сонці (сектор без даху). При проході на сектор і огляді особистих речей залазили в кишені і гаманці, хоча не мають права цього робити за законом. Не пускали з сумками, а змушували всіх складати їх під парканом (!) у воріт стадіону, тим самим не забезпечивши ніяких умов для зберігання", - повідомив уболівальник.

За даними учасників події, в інциденті брав участь заступник начальника Головного управління - начальник міліції громадської безпеки, полковник міліції Романов Роман Миколайович, який під'їхав на місце інциденту на білій "Toyota Camry".

У свою чергу донецька міліція стверджує, що дніпропетровські фани дебоширили на вулицях міста.

"2 мая2012 р. до Київського районного відділу міліції ГУМВС України в Донецькій області надійшло повідомлення про те, що в електричці, яка їхала з Дніпропетровська до Донецька, хуліганить натовп футбольних фанатів. Як виявилося, 58 уболівальників "Дніпра", які їхали на матч улюбленої команди з донецьким "Металургом", не доїжджаючи залізничного вокзалу, біля Путилівського мосту самостійно залишили електричку, примусово відкривши двері, і попрямували пішим ходом в центр міста. Рухаючись по проїжджій частині, молоді люди вели себе агресивно, на зауваження не реагували, створювали перешкоди дорожньому руху.

На місце виїхав міліцейський патруль з нарядом спецпідрозділу "Беркут". Хулігани спробували чинити правоохоронцям опір, але були затримані. При їх затриманні співробітники міліції були змушені застосувати спецзасоби.

Троє 19-річних призвідників дебошу були доставлені в Київський райвідділ міліції, де на них були складені адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП України - "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника міліції....". Суд оштрафував кожного на суму 255 гривень.". - йдеться в повідомленні Донецької ГУ МВС.

Нагадаємо, матч донецького "Металурга" і "Дніпра" завершився перемогою гостей з рахунком 3:0.

Зараз ви читаєте новину «Донецька міліція побила уболівальників "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути