Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 08:54

"Донбас" відібрав три очки у лідера КХЛ

"Донбас" відібрав три очки у лідера КХЛ
"Донбас" вдома переміг СКА з Ковальчуком ФОТО: hcdonbass.com

Головна команда ХК "Донбас" на льоду Арени "Дружба" завдала поразки лідеру регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги.

Підопічні Юліуса Шуплера хотіли взяти реванш за невдачу в Санкт-Петербурзі, тому запропонували суперникам дуже високий темп гри і єдиноборства на кожному квадратному метрі майданчика. Гості, які проводили перший матч без Мілоша Ржиги, звільненого з посади головного тренера СКА напередодні, прийняли такі умови гри не відразу.

Автором першої шайби став лідер атак СКА Ілля Ковальчук, який "сховався" за Бартулісом і кинув у дальній кут воріт Яна Лацо. Воротар донеччан побачив шайбу занадто пізно. Незважаючи на це гравцям ХК "Донбас" вдалося посилити натиск на ворота суперників і, завдяки хитрому ходу Євгена Дадонова, який зробив пас-цукерочку із-за воріт на Туомаса Кііскінена, зрівняти рахунок. Фінський нападник з близької відстані не схибив.

З двох спроб реалізувати чисельну перевагу підопічні Юліуса Шуплера не використали жодну, але змогли відзначитися в рівних складах. І знову гольова передача прийшла з-за воріт Бобровського. Яні Туппурайнен поклав шайбу на гак Фредріку Петтерссон, який "зарядив" під поперечину.

Вистоявши в меншості, донеччани провели і третю гольову атаку. У третьому матчі поспіль вдалося відзначитися кращому бомбардирові серед захисників ХК "Донбас" Клею Вілсону, який підправив шайбу під поперечину над плечем воротаря СКА.

У третьому періоді, маючи дві шайби у запасі, "Донбас" намагався зіграти по рахунку, що означало навантаження на воротаря команди Яна Лацо. Армійці цілком прогнозовано спробували переламати хід гри, але голкіпер донеччан справно заважав суперникам змінити рахунок на табло. Не тільки воротар: самовіддано зіграли всі гравці, пресингуючи суперника і часто кидаючись під шайбу.

Однак за проходом Рибіна на 57-й хвилині матчу гравці "Донбасу" не встигли. Потужним кистьовим кидком гравець СКА змусив Яна Лацо капітулювати.

"Донбас" (Донецьк) - СКА (Санкт-Петербург) - 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Шайби: 0:1. Ковальчук (Калінін) - 3:14, 1:1. Кііскінен (Дадонов) - 10:14, 2:1. Петтерссон (Туппурайнен, Подхрадскі) - 29:58, 3:1. Вілсон (Туппурайнен) - 39:42, 3:2. Рибін - 53:25

"Донбас": Лацо. Перетягін-Бабчук, Понікаровський-Федотенко-Варламов. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен. Коларж-Бартуліс, Туппурайнен-Віртанен-Петтерссон. Терещенко-Матоушек, Кочетков-Бєлухін-Никифоров

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" відібрав три очки у лідера КХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути