Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2012 10:52

"Донбас" обіграв зірковий "Металург"

"Донбас" обіграв зірковий "Металург"
"Донбас" йде на восьмому місці у західній конференції КХЛ ФОТО: hcdonbass.com

Підопічні Юліуса Шуплера, обігравши іменитий "Металург", набрали максимум очок у важкому східному вояжі.

Дуже суворо граючи в обороні, напевно, виконуючи тренерську установку на гру, в стартовій двадцятихвилинці гравці ХК "Донбас" нейтралізували всі небезпечні атаки магнітогорського "Металурга", який наполегливо шукав шляхи до воріт Яна Лацо.

Настирні магнітогорці все ж змогли знайти пролом в обороні донеччан. Через дві хвилини після початку другого періоду, Бернацький кидком від синьої лінії відкрив рахунок у матчі. Воротар "Донбасу", огляд якому закрив Фредрік Петтерссон, не бачив самого моменту, а швед не зміг блокувати гольову спробу суперника.

Однак, не змінивши манери гри, підопічні Юліуса Шуплера продовжили гнути свою лінію. Сергій Варламов міг зрівнювати рахунок, але його вихід один в один точним кидком не завершився.

Втім, як тільки "металург" Мішарін відправився на лавку штрафників за викид шайби, Євген Дадонов чудово асистував Туомасу Кііскінену, який закинув свою шосту шайбу в поточному сезоні.

У третьому періоді вкрай помітними були судді, які почали регулярно перекроювати склади команд, відправляючи одного за іншим гравців обох команд на короткостроковий відпочинок. Незважаючи на те, що вилучення переважно стосувалися донеччан, які залишилися без вигнаного до кінця матчу Оскарса Бартуліса, забити вдалося саме гостям.

Петер Подхрадскі відправив шайбу під поперечину і поставив у грі переможну для ХК "Донбас" крапку. Фінальні секунди, які підопічні Юліуса Шуплера знову ж провели в меншості (4 на 6) не принесли "Магнітці" порятунку.

Перемігши в Єкатеринбурзі, Челябінську і Магнітогорську, донеччани вперше їдуть додому, набравши максимум можливих очок у виїзній серії.

"Металург" (Магнітогорськ) - "Донбас" (Донецьк) - 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Шайби: 1:0. Бернацький (Якубов) - 22:07, 1:1. Кііскінен (Дадонов) - 32:37-біл., 1:2. Подхрадскі (Вілсон) - 58:14-біл.

"Донбас": Лацо. Перетягін-Бабчук, Кочетков-Федотенка-Варламов. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен. Коларж-Бартуліс, Туппурайнен-Віртанен-Петтерссон. Сільницький-Терещенко, Квітченко-Доніка-Матоушек.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" обіграв зірковий "Металург"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути