понеділок, 18 лютого 2013 10:26

"Донбас" обіграв "Лев" у серії буллітів, але у плей-офф КХЛ не потрапив
8

Фото: ФОТО: hcdonbass.com

В останньому матчі регулярного чемпіонату КХЛ підопічні Юліуса Шуплера взяли реванш у празького клубу.

Про те, що ХК "Донбас" залишився за межами плей-офф, стало відомо ще до початку поєдинку з "Левом". "Атлант" завдав поразки новокузнецькому "Металургу" і ця подія не могла не позначитися на настрої підопічних Юліуса Шуплера.

У стартовому відрізку гри команди могли розпечатати ворота один одного, проте залишили присутніх глядачів без закинутих шайб. Осібно у першій двадцятихвилинці стоїть двохвилинка гри в більшості для "Лева" (хокеїсти празького клубу неодноразово загрожували воротам Холта) і ряд гострих ситуацій біля рамки Штепанека. До слова, наприкінці Денис Кочетков відірвався від суперника, але відправив шайбу вище поперечини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атлант" залишив "Донбас" без плей-офф КХЛ

Після першої перерви темп гри не зріс, але збільшилася кількість гольових моментів. Найчастіше це стосувалося гри у нерівних складах, адже донеччани провели шість хвилин у меншості. У свою чергу господарі майданчика мали кілька забійних моментів, кращий з яких не реалізували Вацлав Недорост та Євген Дадонов, коли втекли удвох до воріт пражан. Останній кидок точним не вийшов. Однак було це вже за рахунку 1:0 на користь гостей, які зусиллями Неживия зуміли відрити рахунок у матчі хвилиною раніше.

Третя двадцятихвилинка пройшла за явного бажання донеччан переломити хід поєдинку. Цього бажання вистачило на те, щоб забити гол у меншості, чого не вдавалося зробити при грі в рівних складах і при чисельній перевазі. Шкода, але переможну шайбу в основний час донеччанам закинути не вдалося. Довелося грати овертайм в третьому матчі поспіль. П'ять додаткових хвилин переможця матчу не виявили, а в серії післяматчевих штрафних кидків точнішими були гравці "Донбасу".

"Донбас" (Донецьк) - "Лев" (Прага) - 2:1 Б (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1. Ниживий (Сурові, Ціпуліс) - 34:18, 1:1. Дадонов (Пуйстола) - 49:17-мен., 2:1. Кііскінен - вирішальний буліт

"Донбас": Холт. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен. Бартуліс-Пуйстола, Кагарлицький-Робітайл-Кашпар. Перетягін-Коларж, Кочетков-Віртанен-Варламов. Терещенко, Матоушек-Шалімов-Петтерссон. Никифоров

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" обіграв "Лев" у серії буллітів, але у плей-офф КХЛ не потрапив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути