понеділок, 21 січня 2013 17:22

Руслана Федотенка визнали найкращим хокеїстом України

Руслана Федотенка визнали найкращим хокеїстом України
Руслан Федотенко випередив в опитуванні Олексія Понікаровського ФОТО: fhu.com.ua

Прес-служба Федерації хокею України провела традиційне опитування з метою визначення найкращого хокеїста України минулого року. У опитуванні взяли участь тренери вітчизняних хокейний клубів, провідні українські арбітри, спеціалісти хокею та спортивні журналісти. Всього участь у опитуванні взяли 60 респондентів.

Найкращим хокеїстом України визнано нападника національної збірної команди України та клубу "Філадельфія Флайєрс" Руслана Федотенка. Після завершення сезону у НХЛ, в якому Руслан разом з його тодішнім клубом "Нью-Йорк Рейнджерс" вийшли до півфіналу розіграшу Кубку Стенлі, українець на час локауту поїхав в Україну, де захищав кольори ХК "Донбас" у матчах чемпіонату КХЛ (33 матчі, 8 шайб, 10 результативних передах, 18 очок та 22 хвилини штрафу). Також Руслан вніс свою долю в перемогу національної збірної команди України на київському етапі передкваліфікаційного олімпійського турніру (3 матчі, 2 шайби, 3 результативні передачі, 5 очок), одягнувши светр української збірної вперше за останні 10 років.

За майбутнього переможця свої голоси віддали 44 респонденти (24 перших місця, 13 – других, 7 – третіх). У підсумку Федотенко здобув 105 балів – найкращий результат за всю історію.

Другу позицію за підсумками опитування обійняв колега Руслана по НХЛ, форвард "Вінніпег Джетс" Олексій Понікаровський. Минулого сезону Понікаровський разом з "Нью-Джерсі Девілс" вийшов до фіналу розіграшу Кубку Стенлі, а на час локауту в НХЛ виступав у складі "Донбасу" (32 матчі, 5 шайб, 13 результативних передач, 18 очок та 16 хвилин штрафу). Як і Федотенко, Понікаровський допоміг національній збірній потрапити до фінальної олімпійської кваліфікації (3 матчі, 2 шайби, 3 результативні передачі, 5 очок).

Своїми голосами Понікаровського відзначили 29 респондентів (10 перших місць, 14 – других та 5 третіх). У підсумку 32-річний нападаючих здобув 63 бали.

"Бронзову" позицію обійняв партнер Федотенка і Понікаровського по ланці як у "Донбасі", так і у збірній Сергій Варламов. За найрезультативнішого гравця національної збірної на передкваліфікаційному олімпійському турнірі (3 матчі, 3 шайби, 3 результативні передачі, 6 очок) свої голоси віддали 32 респонденти (6 перших місць, 8 – других, 18 – третіх). У підсумку Варламов здобув 52 бали.

Лише на 2 пункти відстав від Варламова ще один представник України у КХЛ Костянтин Касянчук. За 33-річного форварда московського "Динамо" проголосували 25 респондентів (8 перших місць, 9 – других та 8 третіх). Загалом 33-річний нападаючий здобув 50 балів.

Замкнув п'ятірку найкращих захисник "Беркута" Олександр Побєдоносцев. За найкращого захисника чемпіонату світу у Дивізіоні ІА проголосували 13 респондентів (5 перших місць, 4 – других та 4 – третіх), які дали змогу здобути 31-річному оборонцю 27 балів.

Всього в опитуванні називались прізвища 20 хокеїстів (найменший показник за всю історію). Варто відзначити низькі рейтинги голкіперів, найкращим серед яких став Костянтин Симчук (6 балів), а також лише 4 бали минулорічного переможця Олександра Матерухіна. Наймолодшим серед домінантів став Максим Квітченко. Найстаршим – Костянтин Симчук.

11 хокеїстів представляють чемпіонат ПХЛ, 4 – КХЛ, 2 – НХЛ, по 1 – ВХЛ та білоруську Екстралігу. Ще один хокеїст вже завершив активні виступи в хокеї.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Федотенка визнали найкращим хокеїстом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути