середа, 09 січня 2013 08:57

Без Федотенка, Понікаровського і Бабчука: "Донбас" програв "Спартаку"

Без Федотенка, Понікаровського і Бабчука: "Донбас" програв "Спартаку"
"Донбас" поступився "Спартаку" з рахунком 1:3 ФОТО: hcdonbass.com

Перервавши неприємну серію, коли підопічні Юліуса Шуплера 14 матчів поспіль пропускали першими, донеччани змогли відкрити рахунок у поєдинку зі "Спартаком", але все ж поступилися московській команді.

У першому матчі після від'їзду НХЛ-івців донеччани вийшли на лід у незвичному складі. Першу ланку склали Дадонов-Недорост-Кііскінен, а четверту - Васильєв, Віртанен і Тарасов. І якщо Васильєв відкрив рахунок поєдинків за "Донбас" в КХЛ, то останній і зовсім дебютував у КХЛ. Дві чисельні переваги донеччан залишилися не реалізованими, а два відмінні моменти для взяття воріт були створені в рівних складах. Сергій Варламов не зміг кинути точно під поперечину, коли Лашак знаходився в кутку воріт, а трохи пізніше вихід два в одного не використали Дадонов і Недорост. "Спартак" був близький до успіху, маючи чисельну перевагу після вилучення Туомаса Кііскінена, але воротар донеччан Ян Лацо зіграв надійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федотенко і Понікаровський залишили "Донбас"

"Донбас" мав деяку перевагу і в другому періоді, регулярно атакуючи ворота Яна Лашака. Новобранець, який дебютував у складі "Спартака", зіграв дуже надійно, але на 24-й хвилині виявився безсилим після триходівки з підключенням Сергія Терещенка. Захисник ХК "Донбас" взяв участь у гольовій комбінації, яку завершував Вацлав Недорост. Так чеський нападник вперше відзначився в ролі капітана донеччан. У гостей були ще кілька шансів збільшити відрив від суперника, але в завершальній стадії атак підопічним Юліуса Шуплера не вистачало звичайної холоднокровності.

По ходу заключної третини матчу все для донеччан складалося вдало, але жахлива помилка Яна Лацо дозволила москвичам зрівняти рахунок. На куражі "спартаківці" змогли вийти вперед, через п'ять хвилин закинувши другу шайбу. Наприкінці поєдинку тренерський штаб донецького клубу пішов ва-банк, замінивши воротаря на шостого польового гравця, але за півхвилини до кінця поєдинку Олег Петров відправив шайбу в незахищені ворота "Донбасу".

"Спартак" (Москва) - "Донбас" (Донецьк) - 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Шайби: 0:1. Недорост (Терещенко, Кііскінен) - 23:34, 1:1. Ніконцев - 52:16, 2:1. Юньков (Радівоєвич) - 57:38, 3:1. Петров - п.в.

"Донбас": Лацо. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен, Бартуліс-Терещенко, Кашпар-Робітайл-Петтерссон, Коларж-Перетягін, Кочетков-Доніка-Варламов, Тарасов-Віртанен-Васильєв, Сільницький.

Зараз ви читаєте новину «Без Федотенка, Понікаровського і Бабчука: "Донбас" програв "Спартаку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути