четвер, 07 лютого 2013 15:49

Гравці "Донбаса" подарували Януковичу іменну ключку і "хокейку"

7 лютого делегація ХК "Донбас" на чолі з президентом клубу Борисом Колесніковим відвідала резиденцію президента України Віктора Януковича та зустрілася зі спікером Володимиром Рибаком.

Запрошення нанести візит главі держави прийшло на адресу клубу разом з привітанням з нагоди перемоги в Континентальному Кубку. Але щільний графік ігор у Континентальній хокейній лізі дозволив хокеїстам здійснити такий відповідальний візит тільки зараз. Вранці 7 лютого чартерним рейсом з Донецька делегація клубу разом з трофеєм вирушила до Києва, де в аеропорту Бориспіль її вже чекав клубний автобус, який довіз керівництво клубу, тренерський штаб і хокеїстів прямо до будівлі Секретаріату президента України.

В урочистій атмосфері президент України Віктор Янукович зазначив, що недавно він вітав чемпіонку світу з шахів Анну Ушеніна - першу українку, яка завоювала цей титул з часу незалежності нашої держави.

"А вже сьогодні - хокейний клуб "Донбас". Нам, звичайно, це дуже приємно. Ми розуміємо, що ця перемога вам не далася легко. І вам, і тренерам хочу сказати велике спасибі", - підкреслив глава держави. Також Віктор Янукович зазначив, що перемога в Континентальному кубку зайвий раз доводить, що цей вид спорту в Україні актуальний.

У свою чергу, головний тренер хокейного клубу "Донбас" Юліус Шуплер від імені гравців клубу, тренерського складу подякував президенту за увагу, яку він приділяє розвитку хокею. Він пообіцяв і далі тішити глядачів перемогами клубу.

До слова, володарі Континентального Кубка приїхали до президента не з порожніми руками. ХК "Донбас" презентував Віктору Януковичу картину, на якій зображена церемонія нагородження Континентального Кубка, іменну ключку і "хокейку" з цифрою 7, яка для клубу стала символічною - саме 7 шайб забили донецькі хокеїсти у ворота французького клубу "Rouen Dragons" у фінальному матчі Суперфіналу Континентального Кубка, і саме 7 лютого ХК "Донбас" вперше у своїй історії зустрівся з президентом України.

Після зустрічі з Віктором Федоровичем керівництво клубу, тренери і гравці ХК "Донбас" прослідували у будівлю Верховної Ради України, де зустрілися зі спікером Верховної ради України Володимиром Рибаком.

"Донбас і Донецьк - це вже не тільки футбольна столиця країни, але і хокейна", - зазначив у своєму вітальному слові спікер Верховної ради. Володимир Рибак пообіцяв обов'язково викроїти час і відвідати Донецьк для перегляду матчів Континентальної хокейної ліги. Також Володимир Рибак нагородив хокейний клуб "Донбас" грамотою за "Заслуги перед українським народом".

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Донбаса" подарували Януковичу іменну ключку і "хокейку" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути