понеділок, 14 січня 2013 08:28

"Донбас" став володарем Континентального кубка

"Донбас" став володарем Континентального кубка
"Донбас" став першим українським клубом, який завоював хокейний європейський трофей ФОТО: hcdonbass.com

Підопічні Юліуса Шуплера поставили жирну крапку у заключному матчі Суперфіналу Континентального кубка і завоювали головний трофей.

Головний матч 16-го розіграшу Континентального кубка, в якому зустрілися минулорічні фіналісти ХК "Донбас" і ХК "Руанський Дракони", став окрасою всього турніру. Напруга, що панувала на майданчику, призвела до перенапруження в електромережі. Втративши декілька секцій освітлення, судді матчу прийняли рішення піти назустріч організаторам телетрансляції і дограти 2 хвилини 49 секунд, що залишилися до першої перерви, у другому періоді. До того часу, рахунок на табло Арени "Дружба" був рівним - 1:1. Спочатку Сергій Варламов вразив ворота Анрі з "п'ятака" перед рамкою, реалізувавши чисельну перевагу, а на екваторі двадцятихвилинки Фредрікссон кидком від синьої лінії зрівняв шанси.

До кінця першого періоду підопічним Юліуса Шуплера виявилося достатньо часу для того, щоб знову вийти вперед. Туомас Кііскінен з близької відстані вдруге в матчі змусив капітулювати стража воріт французів. А з початком другого періоду шайби у ворота Анрі посипалися як з рогу достатку. Клей Вілсон і Туомас Кііскінен перетворили перевагу в два гравці у дві закинуті шайби, а трохи пізніше Сергій Варламов реалізував ще одну чисельну перевагу, як і Кііскінен домігшись у звітному матчі дубля.

Довести матч до переможного кінця залишалося справою техніки. При цьому, в завершальній двадцятихвилинці донеччани збільшили розрив у рахунку завдяки точним кидкам Сергія Перетягіна і Петера Подхрадскі.

"Донбас" (Донецьк, Україна) - "Руанські Дракони" (Франція) - 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)

Шайби: 1:0. Варламов (Кашпар, Кочетков) - 1:54-біл., 1:1. Фредрікссон - 09:57, 2:1. Кііскінен (Дадонов) - 19:47, 3:1. Вілсон (Подхрадскі, Дадонов) - 26:29-5х3, 4:1. Кііскінен (Недорост) - 27:53-біл., 5:1. Варламов (Кашпар, Кочетков) - 29:22-біл., 6:1. Перетягін (Кочетков) - 41:46, 7:1. Подхрадскі (Кііскінен, Дадонов) - 55:25

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" став володарем Континентального кубка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути