Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 17:59

"Сокіл" опинився на межі зникнення

"Сокіл" опинився на межі зникнення
"При гіршому варіанті після закінчення сезону "Сокіл" зовсім може зникнути" - Василь Бобровников ФОТО: hcsokol.com.ua

Фінансові проблеми зазнає зараз легендарний київський "Сокіл". Бронзовий призер чемпіонату СРСР 1985 року з хокею, багаторазовий чемпіон України розпочав 2013-й рік з неявки на матч ПХЛ з "Донбасом-2" в Донецьку - через фінансові проблеми. "Соколята" отримали технічну поразку 0:5, повідомляє "Сегодня".

"Вся справа у фінансуванні, - пояснив тренер команди Василь Бобровников. - Є заборгованість по зарплатах гравців - не в один місяць. Звідси "страйковий" настрій, хоча неприїзд в Донецьк пов'язаний не тільки з цим - у нас банально не було грошей на поїздку . Хоча на делегацію в 30 людей потрібно за мірками професійного спорту не так вже багато - на автобус, пальне, їжу і один день у готелі".

Нагадаємо, що ХК "Сокіл" вже кілька років належить донецькому мільярдеру Сергію Таруті, до цього клуб перебував у муніципальній власності Києва. Тарута є співвласником "Індустріального союзу Донбасу", президентом ФК "Металург" (Донецьк), за оцінкою ЗМІ, зі статком у кілька мільярдів доларів він входить у топ-10 найбагатших людей України.

"Зараз ситуація трохи вирівнялася, послідувало певне фінансове вливання, - продовжує Бобровников. - Але далі прогнозувати щось важко. Все залежить від нашого керівництва. Якщо воно буде зацікавлене в добрих результатах, можливо, буде посилення складу. Якщо ні, то ймовірний відтік гравців, зниження рівня гри. Навряд чи команда зніметься з поточного чемпіонату, в цьому ніхто не зацікавлений. Але при гіршому варіанті після закінчення сезону клуб "Сокіл" зовсім може зникнути".

Найближчий матч "Сокола" в ЧУ - завтра вдома проти харківського "Динамо". Його "соколята" пропускати не збираються, але - увага - пройде він не в "Терміналі" Броварів, де останнім часом грає "Сокіл", а в Білій Церкві. Переїзд, говорить Бобровников, тимчасовий, просто "Термінал" на час канікул відданий під каток, а хокеїстам виставляють завищену оренду.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" опинився на межі зникнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути