пʼятниця, 25 січня 2013 09:53

КХЛ. "Донбас" не впорався з "Витязем" в "чехівській шкурі"
8

Фото: Фото: hcdonbass.com

У четвер, 24 січня, ХК Донбас не зміг набрати очки в першому поєдинку заключній виїзній серії регулярного чемпіонату КХЛ.

Незважаючи на турнірне становище Витязь зі стартових хвилин матчу не виглядав невмотивованим, хоча і пропустив першим. Донеччани чітко реалізували чисельну перевагу: після кидка Петера Подхрадські шайбу у ворота добив Туомас Кііскінен. Проте вже через чотири хвилини господарі майданчика вдало використали момент зміни п'ятірок у суперників і Подзіньш після хорошого проходу Хеннессі, точно кинув у кут воріт. Кріс Холт у відсутності вільного огляду зреагувати не зміг. Вже на 10-й хвилині за фол проти Доніки достроково відправився в роздягальню Данило Марков, але гра в нерівних складах ні в цей раз, ні до сирени на першу перерву успіху жодній з команд не принесла.

Другий період був затьмарений важкою травмою Сергія Леснухіна, який залишив майданчик на ношах. Стався інцидент в ігровій ситуації і всі чотири судді порушення з боку гравця Донбасу не зафіксували, хоча цей момент помітно нервував гравців Витязя. Втім, до відкритої "ворожнечі" справа не дійшла, а емоції вилилися в швидкість і силову боротьбу, що збільшилися. Втім, за 20 хвилин ігрового часу другого періоду глядачі закинутих шайб так і не побачили.

У завершальній двадцятихвилинці в'язка гра продовжилася. Донеччани нагнітали обстановку біля воріт Лісутіна, але голкіпер Чехівці грав впевнено, відводячи всі загрози. Був у підопічних Юліуса Шуплера шанс вийти вперед після вилучення Олексія Бадюкова, проте хокеїсти Витязя вистояли і пішли в атаку у відповідь. Безглузді помарки в обороні донецького клубу відбилися на результаті поєдинку. На 53-й хвилині зустрічі Хеннессі після прихованої передачі з-за воріт з п'ятака відправив шайбу у ворота. У кінцівці матчу свої моменти мали Бартуліс і Кагарлицький, але шайба вперто не йшла у ворота.

Витязь (Чехов) - Донбас (Донецьк) - 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1. Кііскінен (Подхрадскі, Недорост) - 4:08-бол., 1:1. Подзіньш (Фейхі) - 08:51, 2:1. Хеннессі (Хафізуллін, Панарін) - 52:56

Витязь: Лісутін. Селезньов-Хафізуллін, Панарін-Бадюк-Королюк, Малевич-Головков, Леснухін-Хеннессі-Корольов, Кудінов-Фейхі, Подзіньш-Сергєєв-Кулемін, Марков-Бєлоусов, Гілліс-Тихомиров-Дворічанський.

Донбас: Холт. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен, Терещенко-Бартуліс, Кагарлицький-Робітайл-Кашпар, Перетягін-Коларж, Кочетков-Віртанен-Варламов, Никифоров-Доніка-Петтерссон, Матоушек.

Відзначимо, що в регулярному чемпіонаті Донбасу залишилося провести всього 6 матчів - 3 на виїзді в січні і 3 будинки в лютому.

Зараз ви читаєте новину «КХЛ. "Донбас" не впорався з "Витязем" в "чехівській шкурі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути