четвер, 05 червня 2008 14:36

Для київського "Арсеналу" розробили унікальний стадіон (ФОТО)
5

Архітектор Олександр Жуков розробив унікальний проект футбольного стадіону на 60-75 тисяч глядачів для ФК "Арсенал" (Київ) і для проведення на ньому матчів Євро-2012. Загальна площа - 320 тисяч квадратних метрів (включаючи торгово-розважальні, тренажерні, лікувально-реабілітаційні та офісні приміщення, а також підземний паркінг на 10 тисяч автомобілів), повідомляє офіційний сайт київських "канонірів".

Майбутнім стадіоном є круг діаметром 2704 метри, на яких враховані вимоги пожежної безпеки (на ньому буде розташовано 30 евакуаційних виходів, 26 сходових кліток, що не задимлюються, і 104 протипожежних великогабаритних ліфти).

Цей комплекс повинен розміститися на вільній від будівництва земельній ділянці площею 5,8 га, а також гостьовою автостоянкою (4,5 га) між станціями метро "Голосіївська площа" і "Національний Експоцентр України", біля зупинки суспільного транспорту "Коломийська", де знаходиться 15-метрова яма.

- Зараз вона не придатна для відпочинку киян, оскільки в ній відстоюються забруднені дощові води, - говорить головний архітектор і головний інженер проекту Олександр Жуков. - Експлуатація футбольного стадіону не вимагає держбюджетних засобів, оскільки він буде прибутковим і самодостатнім: щорічна оренда 320 тисяч кв.м приміщень і 10 тисяч паркінгів боксового типу - близько 60 мільйонів доларів. Таким чином, івестори зможуть окупити свої витрати протягом шести років.


У рекреаційній зоні, розміщеній перед стадіоном, передбачені вертолітні майданчики для доставки з бориспільського аеропорту VIP-персон, журналістів і футбольних команд. Вони розміщуватимуться на плоских дахах п"яти висотних готелів, а також над багатоповерховими підземними паркінгами. Кількість глядацьких місць може зрости від 60 до 75 тисяч (за рахунок збільшення вильоту консолей другого і третього ярусів), а з урахуванням стоячих місць по всьому колу - ще на 5 тисяч глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Для київського "Арсеналу" розробили унікальний стадіон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути