середа, 25 листопада 2020 12:01

"Динамо" програло молодій і легковажній "Барселоні" – огляд української преси

"Динамо" програло молодій і легковажній "Барселоні" – огляд української преси
Сержіньо Дест відкриває рахунок у київському матчі. Фото Рейтер

Українська преса розкритикувала "Динамо" за провал у матчі з "Барселоною". Лише деякі ЗМІ намагалися знайти виправдання киянам.

"А чим відрізняється епізод з поштовхом Лангле в спину Вербича від аналогічного епізоду з парою Попов-Брейтуейт? - Питає dynamo.kiev.ua. - І там, і там захисники штовхали своїх опонентів в спину. Хіба що поштовх Попова був більш акцентованим, тобто більш явним для головного арбітра. Але ні! Пенальті призначили тільки в наші ворота. Так, Вербич падав красиво, хоча те, що головний арбітр показував Вербичу, нібито його співвітчизник "пірнав", теж не зовсім відповідає дійсності. Так, Вербич очікував контакту, не без цього, але контакт був. Це видно на повторі. Нехай і легкий, але поштовх в спину словенця відбувся. Якщо вже на те пішло, чому такий собі пан Матей Юг зі Словенії не показав своєму співвітчизника жовту картку, якщо той "пірнав і симулював"?

Думаєте, Брейтуейт не очікував контакту з Поповим? Або, може, не готовий був "домальовувати" момент падіння в разі чого? Будь-який більш-менш досвідчений форвард знає, коли потрібно впасти, добре вміє це робити.

Словенський арбітр подумав приблизно таке: "А навіщо себе навантажувати зайвими проблемами, поставивши пенальті в ворота Тер Штегена?

І знаєте чому так сталося? Тому що це "Барселона". Великий клуб. Багатий і впливовий. Тому що словенський арбітр подумав приблизно таке: "А навіщо себе навантажувати зайвими проблемами, поставивши пенальті в ворота Тер Штегена? Нехай матч йде як йде, а господарі хай спробують забити". І арбітри VAR його підтримали".

Сайт "Футбум" цитує тренера В'ячеслава Грозного.
"Вважаю, що не треба зараз критикувати "Динамо". Добре, що кияни взагалі грають в такому турнірі, як Ліга чемпіонів. Якби "біло-сині" програли з рахунком 0:1, нам усім було би легше? За єврокубкову весну "Динамо" боротиметься з "Ференцварошем". Ми хочемо, що наша команда обіграла і "Ювентус", і "Барселону", але поки що зробити це вона не може. Зате отримує шикарний досвід. Я з оптимізмом дивлюся на майбутнє "Динамо". Не можна опускати голову, а краще постаратися на своєму полі укласти на лопатки "Ференцварош".

"Футбол юа" радить зосередитися на грі з "Ференцварош".

"0:4 - вище голови не стрибнеш. Якою би не була" Барса" (а сьогодні вона була молодою і легковажною), "Динамо" вона не по зубах. Місце в плей-офф Ліги Європи буде розіграно в поєдинку з "Ференцварошем".

"Динамо" поки що просто помітно слабше навіть напіврезерву каталонців, - резюмує "Трибуна". - І фани "Барси" навряд чи вважатимуть цей матч реваншем за 0:4 1997-го, просто тому, що такі результати запам'ятовуються, коли це сенсація, а не коли нехай навіть накульгуючий Голіаф розмочалює чергового Давида.

Чи повинно це бути виправданням домашньої поразки 0:4? Виправданням - ні, поясненням - так. Що точно не підходить на роль ні 1-го, ні 2-го, так це розмови "команда у нас молода" - у "Барселони" вона вчора була ще молодшою, 5 осіб "старту" не старші 21 року проти 2 таких людей у ​​"Динамо" .

Просто молоді в "Динамо" не кращі, хоч деякі з них і носять титул чемпіонів світу серед своїх ровесників. І як раніше чесно хвалили Забарного за впевнені дії, так само чесно варто визнати і те, що вчора гра в нього не виходила. Те ж можна сказати про Шапаренка, Миколенка та Попова, який привіз пенальті.

Але ця цифра - лише швидкоплинне відображення того рівня таланту, що був у Дениса, півзахисника, який мав би зараз вже років 6-7 як виступати в чемпіонаті більш високого рівня

Денис не перший раз показує, що порівняння з Серхіо Рамосом у його випадку можна проводити і в плані. В іспанця такі непотрібні фоли-привози по молодості років теж були нормальними, з досвідом він цього позбувся. Хочеться вірити, що Попов повторить Серхіо в цьому лані, а не тільки в плані татуювань і вміння забивати головою.

Помилки на емоціях в 21 рік - не критично. Критично, якщо вони потім стають системою. Про це Попов може розпитати у Гармаша, який вчора був хороший. 9 відборів за 58 хвилин - потужний показник. Це втричі більше, ніж у квартету захисників старту "Динамо" за матч. Але ця цифра - лише швидкоплинне відображення того рівня таланту, що був у Дениса, півзахисника, який мав би зараз вже років 6-7 як виступати в чемпіонаті більш високого рівня, а в підсумку грає, бо "Динамо" не змогло його прилаштувати хоч кудись улітку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чари Луческу закінчилися. "Динамо" – "Барселона" – 0:4

Після 4 турів Ліги чемпіонів "Динамо" має 1 очко при 3 поразках і займає передостаннє місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" програло молодій і легковажній "Барселоні" – огляд української преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути