Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2013 12:51

Дешам йде ва-банк, а Фоменко не має глибокого кадрового резерву — сьогодні визначиться переможець протистояння Франція — Україна

Дешам йде ва-банк, а Фоменко не має глибокого кадрового резерву — сьогодні визначиться переможець протистояння Франція — Україна
У Фоменка і збірної України "робочі" шанси поїхати до Бразилії. Фото: dynamo.kiev.ua

Cьогодні, коли доба добігатиме закінчення, а можливо, і на самому початку наступної, ми дізнаємося чи поїде Україна на Кубок світу-2014. П'ятнична перемога над Францією у київському матчі радикально змінила оцінку шансів у протистоянні. Але нічого не гарантувала, тому що Роман Безус не віддав якісний пас у найсприятливіший для нас момент матчу.

Парадоксально, але київські 2:0 зумовлюють більшу складність сьогоднішнього матчу для України. Логіка - зрозуміло, що такі перемоги не минають даремно. Неможливо відновитися емоційно. За три дні. Достатнього кадрового резерву, аби вирішити цю проблему, чудово її усвідомлюючи, Фоменко не має.

Якби у Києві було 0:0, то а) Франція була б заспокоєна б) очевидно, що українці б не витратили стільки зусиль і знайти сили їм було б легше.

Зате є надія на розібраний стан збірної Франції — результати команди не відповідають потенціалу, який закладений у її гравцях. Ситуація триває роками: ані Дешам, ані його попередник цю проблему не вирішили. Тому Франція може потужно почати, а "здутися" уже по ходу матчу, бо в команді немає стрижня. Цим вона вигідно для нас відрізняється від Англії, яка так і не просіла під тиском українців у груповому турнірі.

Зміни Дешама

Зрозуміло, що треба атакувати. Тому у стартовому складі вийде охочий до цього правий оборонець Бакарі Санья. Дискваліфікованого Лорана Кошельни замінить Рафаель Варан.

У центрі поля Дешам напевне випустить Йоанна Кабая. Він — майстер "стандартів". Другий "плюс" для суперника — розв'яже руки Полю Погба, який гратиме вище. Справа, очевидно, вийде улюбленець тренера Матьє Вальбуена, а Самір Насрі залишиться у запасі. На вістрі атаки перебуватиме Карім Бензема.

Тож за нашою версією склад Франції: Ллоріс — Санья, Варан, Абідаль, Евра — Кабай, Матуїді — Вальбуена, Погба, Рібері — Бензема.

Зміни Фоменка

Практично не маємо сумнівів, що гратимемо так:

П'ятов — Гусєв, Хачеріді, Ракицький, Шевчук — Степаненко, Ротань — Ярмоленко, Едмар, Коноплянка — Зозуля.

Можливо, розглядатиметься варіант виходу Тимощука з перших хвилин. Але тренер у цьому циклі не дуже довіряє Анатолію, по-перше. По-друге, тріо центральних півзахисників в Києві зіграло якісно і сенсу їх змінювати немає.

Теоретично Тимощук міг би вийти справа в захисті. Але Гусєв швидший і зіграніший з Ярмоленком. Тож чинний переможець Ліги чемпіонів, дуже імовірно, вийде на поле уже по ходу гри.

Суддівство

Ця тема не варта того, аби зачіпати її до матчу: вистачає інших проблем. Скоміна — цілком нормальний арбітр. Не з тих, хто хоче, аби після гри говорили про нього, а не про футболістів. Але, безумовно, помилки не на нашу користь можуть бути.

Висновок

Усі ми віримо, що Україна пройде Францію. Шанси для цього цілком "робочі". Але навіть якщо Рібері та партнери переламають нас сьогодні, робота Фоменка та гравців у 2013-му році заслуговує тільки на вдячні слова.

Пряма трансляція матчу Франція — Україна відбудеться на телеканалі "Інтер". Початок — 22.00 за київським часом. Паралельно читайте онлайн на нашому сайті, післяматчевий аналіз експерта, прес-конференцію з місця подій - наш кореспондент працює у Парижі.

Разом до перемоги!!!

Зараз ви читаєте новину «Дешам йде ва-банк, а Фоменко не має глибокого кадрового резерву — сьогодні визначиться переможець протистояння Франція — Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути