пʼятниця, 08 червня 2012 14:53

"Давно не бачив стільки журналістів" — Воронін

"Давно не бачив стільки журналістів" — Воронін
Воронін назвав збірні Іспанії та Німеччини фаворитами Євро-2012 ФОТО: 2012.dynamo.kiev.ua

Національна збірна України провела відкрите тренування на полі стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського. Його відвідало близько семи тисяч вболівальників.

"Ми прекрасно собі уявляємо, що буде відбуватися у Києві 11 червня, - каже після тренування нападник збірної Андрій Воронін. - Сподіваємося на підтримку наших вболівальників, щоб не відбувалося на полі. Будемо старатися зробити все можливе заради перемоги. Гра зі шведами, мабуть, найважливіша. Все-таки, як почнеш, так воно і піде. Будемо сподіватися, що все буде добре і ми розпочнемо Євро з трьох очок."

В одному з інтерв'ю ви скаржилися на брак уваги з боку преси. Після сьогоднішнього відкритого тренування змінили думку?

"Зараз вже відчувається атмосфера, відчувається старт Євро. Я давно не бачив стільки журналістів. Вболівальники прийшли нас підтримати. Нам це приємно. Видно, що країна чекає нашого першого матчу."

Побутує думка, що матч зі шведами є визначальним для України. Згодні з цим?

"Не можна сказати, що це все, адже після матчу зі шведами нас чекають ще два матчі — з Францією та Англією. Можу погодитися з тим, що це дуже важлива гра для нас. Якщо команда переможе, на що ми всі сподіваємося, то на матч з Францією ми будемо виходити з позитивними емоціями. Нам буде легше грати, адже ми будемо мати за спиною три очки."

Наставник збірної Швеції Ерік Хамрен назвав збірну України фаворитом матчу. Згодні з ним?

"На гру виходять дві команди. Перемогти може як одна, так і інша збірна. Блохін правильно сказав, що переможе сильніший. Наша перевага перед шведами — це стадіон і вболівальники. Всі хлопці розуміють, що ми граємо вдома. Це велика відповідальність. Головне, щоб ми не перегоріли, а дійсно вийшли і билися на футбольному полі, працювали, грали і забивали голи. Це важливо. У нас залишилось кілька днів до матчу зі шведами. Думаю, нам все про них розкажуть і ретельно підготують до гри. Ми будемо знати про них більше, ніж вони самі про себе. Про це ми не хвилюємося."

Шість років тому збірна України брала участь на чемпіонаті світу у Німеччині. Де було більше відповідальності?

"Тепер, адже ми граємо на домашньому Євро. То був перший чемпіонат світу для збірної України. Мені здається, що все було по-іншому."

Плануєте дивитися матч-відкриття?

"Звичайно. У п'ятницю стартує Євро і нам цікаво подивитися як грають інші команди. Можливо зберемося і всі разом подивимося. Все буде залежати від настрою."

Якщо винести збірну України за дужки, кого б ви назвали головним фаворитом турніру?

"Іспанію та Німеччину".

Зараз ви читаєте новину «"Давно не бачив стільки журналістів" — Воронін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути