пʼятниця, 08 червня 2012 13:12

"Футболісти думають про Євро, а не про преміальні" - Блохін

"Футболісти думають про Євро, а не про преміальні" - Блохін
Олег Блохін попросив підтримати національну збірну "ФОТО: ffu.org.ua

Наставник збірної України Олег Блохін зізнався, що футболісти зараз думають про Євро, а не про суму преміальних. Після товариського матчу з Туреччиною президент Федерації футболу України Григорій Суркіс оголосив їх: 2 млн євро за вихід з групи, 2 млн за вихід у півфінал, 3 млн за вихід у фінал і 4 з половиною млн євро за перемогу у чемпіонаті Європи. Крім того, на груповому етапі - 500 тисяч за перемогу і 250 тисяч - за нічию.

"Ця інформація пройшла повз футболістів. Вона ніяк на збірній не відбилась. Треба спочатку зіграти, а потім будуть преміальні. Команда зараз думає про Євро, а не про гроші. Це хороша ознака", - сказав Блохін на прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я розумію чого країна чекає від збірної" - Блохін

Один із українських журналістів запитав чи будуть для футболістів збірної якісь табу.

"Ми в якому столітті живемо? Що я можу заборонити? Інтернет, мобільні телефони, скайп? Я нічого не забороняю, хіба речі які впливають на дисципліну у команді. Я не забороняю гравцям спілкуватися з журналістами. Якщо футболіст залишить базу збірної і буде всю ніч гуляти, то ми вживемо заходів. Я не думаю, що перед Євро хтось захоче десь погуляти. Пан Льов дозволив своїм футболістам пити, курити і зустрічатися з дружинами. Може у них так прийнято."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я пропоную кинути монету і не виходити на поле" - Блохін

Шведських колег більше цікавило, яке значення для України має Євро.

"Те що ми проводимо Євро — це вже великий успіх. Україна просунулася у розвитку вперед на 20-30 років. Ми вперше за часів незалежності беремо участь у фінальній частині чемпіонату Європи. Це колосальний успіх. Я сказав хлопцям, що вони еліта українського футболу і їм випала честь представляти країну на такого форумі."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після Туреччини я такого начитався" - Блохін

Перед австрійським збором Блохін відчепив від збірної трьох футболістів — Тараса Степаненка, Олександра Бандуру та Віталія Мандзюка.

"Я знаю, що я повів себе порядно з ними. Тренерський штаб нікуди не ховався. Ми особисто оголосили їм своє рішення. Воно важке і непросте, але його потрібно було прийняти. Сказав гравцям, що вони можуть виступати у пресі, висловлювати свою думку. Якщо вони вважають, що я вчинив не правильно, то хай це скажуть. Щоб вони не сказали я це зрозумію. Я знаю, що був чесний з ними."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі 23 гравці національної збірної готові до матчу зі Швецією - Блохін

На останок, Блохін попросив "підтримайте національну збірну" і відправився на відкрите тренування команди.

Зараз ви читаєте новину «"Футболісти думають про Євро, а не про преміальні" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути