пʼятниця, 04 грудня 2009 17:58

ЦСКА назвали найчеснішим клубом Росії

ЦСКА назвали найчеснішим клубом Росії

Підведені підсумки акції "Чисті ноги", що проводилася спільно "Новою газетою" і президентом Національної асоціації букмекерів Олегом Журавським. Найчеснішою командою чемпіонату Росії з футболу 2009 року визнаний московський ЦСКА. Армійці отримають кубок "М"яч без плям", який вручають за чесну гру.

Видання разом з букмекерами виявило близько 20 підозрілих матчів. "Нова газета" стверджує, що приблизно в половині випадків підозри виправдалися, а один раз в рамках акції "Чисті ноги" нечесній грі вдалося запобігти. Мова йде про гру грозненського "Терека" з московським "Спартаком" 23 серпня.

За даними "Нової газети", існувала небезпека, що на "Спартак" в цій зустрічі "чинитиметься серйозний тиск", але після втручання Російського футбольного союзу (РФС) гра "пройшла без ексцесів". Матч завершився перемогою "Спартака" з рахунком 3:2.

На другому місці після армійців в рейтингу чесної гри опинився підмосковний "Сатурн". Третє місце зайняв ФК "Москва". Що стосується московського "Спартака", визнаного найчеснішою командою прем"єр-ліги в 2008 році, то він, а також пітерський "Зеніт" і московський "Локомотив", як відзначає "Нова газета", "чистотою футболу не потішили". Чемпіон Росії казанський "Рубін", за інформацією видання, також взяв участь в декількох підозрілих матчах.

Останні місця в рейтингу чесної гри зайняли нальчикський "Спартака" і "Терек". За інформацією "Нової газети", грозненський клуб робив вплив на суддів, зокрема силовими методами.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «ЦСКА назвали найчеснішим клубом Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути