Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 09:16

ЧС-2010. Перемога над Сербією не дозволила Австралії вийти з групи (ФОТО)
6

Фото: Фото: AFP

Збірна Австралії з рахунком 2:1 обіграла команду Сербії в матчі третього туру групового раунду чемпіонату світу з футболу-2010. Таким чином, австралійці набрали чотири очки, як і збірна Гани, яка програла німцям, але через гіршу різницю м"ячів австралійці посідають третє місце в групі і залишають турнір. Серби з трьома очками залишилися на останньому місці.

Обидві команди перед поєдинком зберігали шанси на вихід в плей-офф, але для цього потрібно було перемогти суперника і сподіватися на успішний результат матчу Гана - Німеччина.

Перший по-справжньому небезпечний момент створили серби на 12-й хвилині. Мілош Нінковіч віддав прекрасний пас врозріз на Красіча, той вийшов один на один з воротарем, обіграв його на високій швидкості, але вже не зміг зупинитися, і пробив повз ворота. Через десять хвилин захисник Браніслав Іванович опинився на позиції нападника, пробиваючи з меж воротарського, але австралійський голкіпер Марк Шварцер рукою відбив цей м"яч. На 38-й хвилині Красич вийшов на ударну позицію, і пробив повз Шварцера, але гол цей зарахований не був, так як у серба було положення поза грою. Австралійці за перші 45 хвилин лише кілька разів небезпечно контратакували, але удари Емертона і Кеннеді не досягли мети.

На 52-й хвилині хороший момент для взяття воріт був у Нікола Жигіч, але форвард, прийнявши м"яч у штрафному, пробив трохи вище воріт. Тут же гарним моментом відповів Чуліна, але м'яч після його удару пройшов поряд зі штангою. Ближче до середини тайму австралійці заграли активніше і на 69-й хвилині повели в рахунку. Кехілл здорово виграв верхову боротьбу після навісу з правого флангу у виконанні Уілкшіра, і пробив головою в кут.

Не проходить і п'яти хвилин як Австралія забиває другий м"яч - Холман чудово пройшов по центру, і точно пробив низом метрів з тридцяти прямо в кут. Серби скоротили рахунок на 84-й хвилині. Зоран Тошич пробив по воротах метрів з 25-ти, Шварцер відбив м"яч прямо перед собою і Пантеліч виявився першим на добиванні. Але більшого сербам досягти не вдалося і обидві команди залишають чемпіонат світу.

ЧС-2010, груповий турнір, група D

Австралія - Сербія - 2:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Кейхілл (69), 2:0 - Холман (74), 2:1 - Пантеліч (84).

Австралія: Шварцер, Уілкшір (Гарсія, 82), Бошам, Ніл, Карні, Чуліна, Валері (Холман, 65), Кейхілл, Емертон, Брешиано (Чіпперфілд, 66), Кеннеді.

Сербія: Стойковіч, Івановіч, Відіч, Луковіч, Обрадовіч, Станковіч, Кузмановіч (Лазович, 77), Нінковіч, Красіч (З. Тошич, 62), Йовановіч, Жигіч (Пантеліч, 67).

Попередження: Луковіч (18), Бошам (49), Уілкшір (50), Нінковіч (59), Емертон (67).

За матеріалами news.liga.net, turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010. Перемога над Сербією не дозволила Австралії вийти з групи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути