Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 08:54

ЧС-2010. Німеччина мінімально перемогла Гану і вийшла в 1/8 фіналу (ФОТО)
7

Фото: Фото: AFP

Збірна Німеччини з рахунком 1:0 обіграла команду Гани в матчі третього туру групового раунду чемпіонату світу з футболу-2010. Таким чином, німці набрали шість очок і посіли перше місце в групі. Гана з чотирма очками займає другу позицію, випередивши збірну Австралії завдяки кращій різниці м'ячів.

Головний тренер збірної Німеччини зробив дві заміни у стартовому складі в порівнянні з матчем проти сербів: замість Хольгера Бадштубера вийшов Жером Боатенг, а дискваліфікованого Мирослава Клозе замінив Какау.

Саме нападаючий створив перший момент уже на третій хвилині, але його удар прийшовся прямо в голкіпера. Ганці відповіли гострим випадом Гьяна, якому зовсім трохи не вистачило, щоб вийти сам на сам з голкіпером. Через пару хвилин Фрідріх з лівого флангу прострілював в штрафну, і захисник ледь не зрізав м'яч у свої ворота, але Кінгсон підстрахував свого партнера.

У середині тайму команди обмінялися гострими моментами. Спочатку Гьян скористався помилкою Мертезакера і фактично вийшов один на один з Нойером, але чомусь почав обігрувати голкіпера і м'яч втратив. А у повторній контратаці вже Мезут Озіл вийшов віч-на-віч з Кінгсоном, але переграти кіпера не зумів. До перерви забитих голів глядачі так і не побачили.

Другий тайм почався з гольового моменту біля воріт Німеччини. Квадво Асама після скидки від партнера по лівому флангу вийшов один на один з Нойером, але удар вийшов не дуже сильним і Нойер його відбив. А на 60-й хвилині німці повели в рахунку. Озіл прийняв поперечний пас від Мюллера метрах в 25 від воріт і точно пробив у праву від голкіпера "дев'ятку". Гана могла дуже швидко відігратися, коли Айю отримав м'яч в районі 11-метрової позначки і завдавав сильний удар, але Філіп Лам у відчайдушному кидку встиг вибити м'яч на кутовий.

В 1/8 фіналу збірна Німеччини зіграє з командою Англії, команди Гани зіграє з американцями.

ЧС-2010, груповий турнір, група D

Гана - Німеччина - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Озіл (60).

Гана: Кінгсон, Пейнтсіл, Менса, Менса, Сарпі, Аннан, К. Боатенг, Асамоа, Тагое (Мунтарі, 63), Айю, Гьян (Амоа, 81).

Німеччина: Нойер, Лам, Мертезакер, Фрідріх, Дж. Боатенг (Янсен, 72), Хедіра, Швайнштайгер (Кроос, 80), Озіл, Мюллер (Троховські, 67), Подольскі, Какау.

Попередження: Айю (40), Мюллер (43).

За матеріалами news.liga.net, turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010. Німеччина мінімально перемогла Гану і вийшла в 1/8 фіналу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути