Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 12:11

"Був момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України" - Платіні

"Був момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України" - Платіні

Рішення членів Виконавчого комітету УЄФА надати Україні та Польщі право на організацію футбольного чемпіонату Європи 2012 року повністю себе виправдало. Таку думку під час прес-конференції у Санкт-Петербурзі висловив президент Союзу Мішель Платіні.

На його переконання, у підготовці до першості континенту все йде добре – побудовані нові стадіоні, оновлюються аеропорти, ремонтуються дороги.

"Ми довірилися Україні та Польщі, і сьогодні я щасливий. Нас супроводжували і криза, і політичні проблеми, урядові перестановки – не завжди все було надто легко. Був навіть момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євро-2012 в Польщі та Україні обіцяє бути унікальним" - Платіні

Звичайно, організація турніру в Польщі і Україні – це великий виклик для нас. Але ми вважаємо, що все йде добре. Були побудовані нові стадіони, реконструйовані аеропорти, відремонтовані дороги", – відзначив президент УЄФА.

За його словами, Європейський футбольний Союз обрав шлях просування футболу до нових країн, і Євро-2012 в Україні і Польщі є початком реалізації цієї стратегії.

"Польщі та Україні потрібна підтримка УЄФА та експертів, тому що вони, як і ПАР, ще ніколи раніше не організовували спортивні заходи такого масштабу. Ми докладемо всіх зусиль задля того, щоб все пройшло гладко. Політичне рішення УЄФА – це виклик, і він виправдав себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні задоволений візитом до України та Польщі

Аналогічно було з ПАР – в кінцевому підсумку все пройшло добре. Ми можемо постійно повертатися до Німеччини, Італії, Англії. Тоді не буде жодних проблем, всім буде добре. Але так не робиться. Треба розвивати футбол в інших регіонах", – наголосив Мішель Платіні.

Зараз ви читаєте новину «"Був момент, коли ми всерйоз думали відмовитися від України" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути