Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 10:22

"В Україні працюватиме "офіцер чесності" - Платіні

"В Україні працюватиме "офіцер чесності" - Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні прилетів до Санкт-Петербурга на урочистості, присвячені сторіччю Російського футбольного союзу, а також на  Кубок Співдружності. Перед святами француз зустрівся з вузьким колом російських спортивних журналістів.

Платіні розповів про те, як його організація бореться з договірними матчами.

"УЄФА витрачає на "систему швидкого попередження" від 7 до 9 мільйонів євро на рік. За ці гроші ми отримуємо інформацію про всі 53 чемпіонати, федерації яких входять до УЄФА. Відстежуємо інформацію по всіх матчах вищого і другого за силою дивізіонів кожної країни."


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блаттер бачить у Платіні нового президента ФІФА

Платіні вважає, що національним федераціям не потрібно вводити цю систему на національному рівні.

"Ми і так всю отриману інформацію направляємо у федерації. Якщо якийсь матч потрапляє під підозру. Але насправді таких випадків не так вже й багато. А якщо вони і є, першими про них дізнаєтеся ви, журналісти. ЗМІ теж стежать за ставками."

Також президент УЄФА розповів про ноу-хау свого відомства - "офіцера чесності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіні хвалить Україну

"Ми - спортивна влада. Ми - не поліція. Ми можемо тільки дискваліфікувати порушників. Ми можемо зробити так, щоб людина, замішана у договірному матчі, більше ніколи не наближалася до футболу. І ми зобов'язані це робити. Але спортивна федерація не може посадити людину до в'язниці. Наша справа - в разі виявлення договірняка дискваліфікувати учасників і передати справу в поліцію.

Правоохоронні органи вже будуть проводити власне розслідування, це їхня справа. З цього року ми ввели нову систему. У кожній з 53 європейських федерацій тепер працюватиме так званий "офіцер чесності". Він буде отримувати відомості від нашої "системи швидкого попередження", інформувати про це футбольну владу, передавати справу до правоохоронних органів," - цитує Платіні "Советский спорт".

Зараз ви читаєте новину «"В Україні працюватиме "офіцер чесності" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути