четвер, 12 квітня 2018 20:11

Буффон закінчив як Зідан - вилученням

Буффон закінчив як Зідан - вилученням
Буффон заробив перше, і мабуть, останнє вилучення у Лізі чемпіонів. Фото Reuters

Драматичний матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів "Реал" - "Ювентус" (1:3), в якому Джанлуїджі Буффон заробив перше вилучення в турнірі, судячи з усього, стане останнім матчем найвищого рівня в кар'рі 41-річного голкіпера туринців.

Нагадаємо, за 30 секунд до завершення вже доданого до основного часу арбітр Майкл Олівер призначив суперечливий пенальті, вилучив Джанлуїджі Буффона, а Криштіану Роналду реалізував 11-метровий і приніс "Реалу" путівку в наступний раунд.

Після гри Буффон шалено розкритикував британського рефері:

"Це і на 10 відсотків не пенальті. Я знаю, що арбітр бачив, момент на 93-й хвилині був неочевидний. Коли в першому матчі у нас був очевидний пенальті, не можна ставити такий 11-метровий в такий момент.

Команда віддала всі сили, і одна людина не може взяти і зруйнувати ось так мрію неймовірного камбека суперечливим епізодом.

У тебе в грудях, мабуть, не серце, а сміттєвий бак. Крім того, якщо у тебе немає мужності вийти на поле на такому стадіоні, краще сиди на трибуні з дружиною, з дітьми, пий Sprite і їж чіпси. Не можна руйнувати мрію команди".

Щодо свого майбутнього Буффон так висловився:

"Чи це був мій останній матч в єврокубках за "Ювентус"? У дитинстві навіть не міг припустити, що зіграю останній матч в Лізі чемпіонів на "Сантьяго Бернабеу" проти "Реала", - сказав Буффон, якого цитує твіттер УЄФА.

До вашої уваги момент з вилученням Буффона:

Примітно, що в матчі "Реал" - "Ювентус" був задіяний й інший легендарний у минулому футболіст Зінедін Зідан, який у схожій ситуації завершив кар'єру на найвищому рівні. У фіналі чемпіонату світу-2006 в Німеччині нинішній наставник "Реала" отримув червону картку за удар головою Марко Матерацці, а збірна Франції програла Італії в серії пенальті.

Відео з Зіданом і Матерацці:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Ювентус" переміг "Реал" у Мадриді - фоторепортаж

Судячи з усього, свій останній матч у Лізі чемпіонів (проти "Роми" - 0:3) провів капітан "Барселони" Андрес Іньєста. Досвідченого півзахисника наполегливо кличуть у Китай, де пропонують зарплату у 35 мільйонів євро на рік. При цьому Іньєста має пожиттєвий контракт з "Барсою". До 30 квітня він має визначитися, чи розриває угоду з каталонцями. На користь варіанту з китайцями свідчить те, що у футболіста винний бізнес, однак не все добре складається і виступи в Китаї з точки зору фінансів можуть суттєво допомогти розвитку його справи.

Зараз ви читаєте новину «Буффон закінчив як Зідан - вилученням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути