субота, 30 листопада 2013 15:11

"Будівельник" програв ЦСКА в останній чверті
27

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Київський "Будівельник" поступився московському ЦСКА у надважливому матчі групового етапу Євроліги. Рахунок зустрічі - 74:82 (17:18, 18:22, 24:18, 15:24) на користь гостей, хоча заключну 10-хвилинку команда Айнарса Багатскіса розпочинала лідером — 59:58. Але довести гру до перемоги господарі не змогли. Насамперед дався взнаки відсутність досвіду та промахи. В ЦСКА під кінець матчу розігрався один із лідерів Мілош Теодосіч.

Ця поразка стала шостою для "Будівельника" у семи матчах дебютного сезону Євроліги. Шанси на вихід у ТОП-16 є, але вони мінімальні. ЦСКА після виїзду у Київ фактично гарантував собі місце у 16-ці.

Матч став дебютним для американського захисника Деквана Кука, який набрав 16 очок. 21 пункт на рахунку його земляка Блейка Ехерна. Травмований капітан Артур Дроздов підтримував партнерів з лавки запасних.

Відзначимо, що у перерві матчу була піднята майка колишнього гравця "Будівельника" Олександра Волкова. Зараз Олександр Анатолійович є президентом Федерації баскетболу України.

Після фінальної сирени гравці "Будівельника" пішли до фан-сектора, щоб подякувати вболівальникам за підтримку. Традиційно на матчах Євроліги Палац Спорту був заповнений.

"Ми старалися ускладнити життя Даріушу Лавриновичу, який проводить чудовий сезон у Євролізі, - каже наставник ЦСКА Етторе Мессіна. - Наші "великі" виконали своє завдання за підтримки своїх товаришів. Ми дуже часто дозволяли команді суперника кидати здалеку. Наша команда поступово знаходить своє обличчя. Воно виглядає так — ми чудово захищаємося, добре підбираємо і швидко рухаємо м'яч."

Також Мессіна побажав "Будівельнику" успіху у Суперлізі.

"Не вистачило терпіння. Моментами ми грали в якісний баскетбол, але цього замало, коли твій суперник один із фаворитів Євроліги, - сказав після матчу Багасткіс. - Шанси на ТОП-16? Залишилась "дрібниця" — виграти три матчі. От і всі наші шанси."

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" програв ЦСКА в останній чверті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути