пʼятниця, 06 травня 2011 13:40

Блаттер зустрівся з Путіним у Москві

Блаттер зустрівся з Путіним у Москві

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін і президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер, який прибув напередодні з робочим візитом до Москви, у четвер ввечері обмінялися думками з питань організації в Росії чемпіонату світу з футболу в 2018 році.

"У мене відбулася зустріч з Володимиром Путіним, на якій ми обговорили питання підготовки до чемпіонату світу", - повідомив Блаттер РИА Новости.

Прес-секретар глави російського уряду Дмитро Пєсков підтвердив: "Неформальна зустріч мала місце, на ній обговорювався хід підготовки до найбільшого міжнародного заходу, питання взаємодії Росії і ФІФА".

Президент Російського футбольного союзу (РФС) Сергій Фурсенко заявив агентству "Р-Спорт", що Блаттер виявив підвищений інтерес до питань організації ЧС в Росії.

"Ви прекрасно знаєте, що це найбільша подія у світі спорту, що проходить раз на чотири роки. Всі питання, які пов'язані зараз з цим, дуже важливі, тим більше зараз вже почав працювати оргкомітет турніру. Наш голова уряду завжди докладно вивчає всі деталі, тому отримати інформацію з перших вуст, яким чином буде йти підготовка, яким чином буде розвиватися футбол у країні, було важливо для Блаттера", - сказав Фурсенко.

Крім бесіди з прем'єром, Блаттер провів зустріч з міністром спорту, туризму і молодіжної політики, головою оргкомітету "Росія-2018" Віталієм Мутком. У п'ятницю президентові ФІФА буде представлена велика презентація підготовки Росії до чемпіонату світу, після чого відбудуться робочі зустрічі Блаттера з футбольним керівництвом країни.

У грудні 2010 року Росія виграла право проведення чемпіонату світу-2018, отримавши абсолютну більшість голосів членів виконкому ФІФА. У заявку Росії включено 13 міст-претендентів на проведення ігор чемпіонату світу, остаточний список міст буде визначений пізніше.

Глава Мінспорттуризму РФ високо оцінив роль Блаттера в тому, що саме Росія отримала право на проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році. За словами Мутко, Росія підтримає Блаттера під час виборів президента ФІФА, запланованих на 1 червня під час конгресу організації, який відбудеться у Цюріху.

Візит глави ФІФА носить короткостроковий характер і триватиме до обіду п'ятниці.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер зустрівся з Путіним у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути