пʼятниця, 10 грудня 2010 12:48

Про заявку Росії на ЧС-2018 знала лише половина громадян країни

Про заявку Росії на ЧС-2018 знала лише половина громадян країни

Дві третини росіян (62%) підтримують ідею проведення в Росії Чемпіонату світу з футболу в 2018 році, хоча про подачу заявки на конкурс було відомо лише половині (51%), свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки

Згідно з опитуванням, з вересня рівень підтримки ідеї проведення ЧС виріс серед росіян з 57 до 62%. Негативно сприймають цю перспективу лише 12% опитаних.

З найбільшим схваленням до цієї ідеї ставляться жителі півдня (79%), 18-24-річні респонденти (74%), а також високоосвічені росіяни (69%), користувачі інтернету (69-70%) і забезпечені співгромадяни (67%).

Автори дослідження відзначають, що на тлі високого рівня схвалення ступінь інформованості респондентів про подачу російської заявки виглядає неоднозначно.

Так, про те, що Росія бере участь у цьому конкурсі, відомо 51% росіян, тоді як інша половина опитаних вперше почула про це під час опитування (49%). У той же час, в порівнянні з серпнем, дещо більше стало тих, кому відомо про подання заявки (з 48 до 51 %).

Нагадаємо, Росія 2 грудня виграла право на проведення ЧС-2018, отримавши абсолютну більшість голосів членів виконкому ФІФА. Крім РФ, на Чемпіонат претендували спільні заявки Бельгії і Нідерландів, Іспанії та Португалії, а також заявка Англії.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Про заявку Росії на ЧС-2018 знала лише половина громадян країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути