субота, 25 червня 2011 19:23

Білоруси зіграють на Олімпіаді в Лондоні
10

Фото: Reuters

Гол Єгора Філіпенка на 88-й хвилині схилив шальки терезів на бік білоруської "молодіжки", яка гарантувала собі третє місце і путівку на лондонську Олімпіаду.

Поєдинок за третє місце на молодіжному ЧЄ-2011 вийшов надзвичайно напруженим. Чехи володіли ледь помітною територіальною перевагою, але після вилучення Лукаша Вахи ініціатива перейшла до білорусів. Усе вирішилося на 88-й хвилині, коли ворота Томаша Вацліка вразив центральний захисник Єгор Філіпенко.

Через те, що англійці - господарі Олімпійських ігор 2012 року залишилися за бортом плей-офф, володар останньої, четвертої путівки до Лондона від Європи визначався в Ольборзі у двобої команд, що програли в середу півфінали. Особливо гостро свою поразку сприйняв тренер чехів Якуб Доваліл, який змінив одразу чотирьох гравців "основи". У білорусів відбулася лише одна заміна - замість Дениса Полякова на лівому краю оборони з'явився Сергій Матвейчук.

Чехи почали активніше, і вже на другій хвилині заробили небезпечний штрафний, яких так побоювався Георгій Кондратьєв. Проте головною подією стартового відрізка, на жаль, стала важка травма Яна Лецякша. Правий захисник чехів зламав руку. Замість нього на поле вийшов Ян Коваржик.

Втрата товариша не зломила дух чехів, які продовжували тиснути. Ваха небезпечно навісив справа на Адама Глоушека, але той пробив головою невдало. На 22-й хвилині розіграш чергового "стандарту" завершився ще одним ударом Глоушека. Але "постріл" заблокував Станіслав Драгун.

Пасивна гра в атаці явно не влаштовувала Кондратьєва, який ще до перерви поміняв Олександра Перепечка на Дмитра Багу, та все ж перевага залишалася за чехами. Білоруси не цуралися зупиняти атаки суперника ціною порушень в центрі поля, що було дуже ефективно - кінцівка пройшла практично без моментів, якщо не вважати пару навісів біля обох воріт.

Після перерви команди змінилися й створили цілий ряд моментів за короткий проміжок часу. Томаш Горжава ледь не вразив ворота Олександра Гутора ударом з-за меж карної зони, на що білоруси відповіли двома ударами в ході однієї атаки.

Павло Нехайчик увійшов зліва до штрафного майданчика і перевірив реакцію Томаша Вацліка ударом з гострого кута. Воротар відбив м'яч, але підбір залишився за білорусами. Михайло Сіваков зробив простріл на Максима Скавиша, але Ондржей Челюстка відвів загрозу, вибивши м'яч на кутовий. Розіграш "стандарту" привів до удару Драгуна головою, але півзахисник мінського "Динамо" пробив трохи вище. Він же на 63-й хвилині небезпечно замкнув головою навіс Баги з кутового.

Чехи почали знову нагнітати небезпеку, але стали жертвами власної активності. У запалі Ваха підіграв рукою у штрафному білорусів і отримав другу жовту картку. Тепер вже сябри частіше гостювали біля чужих воріт, але на завершальній стадії їм раз по раз не вистачало точності.

Вирішальний епізод стався на 88-й хвилині. Олег Веретило з правого флангу знайшов у центральній зоні метрах у 22-х від воріт Єгора Філіпенка, який ударом в дотик відправив м'яч у нижній кут.

Усі без винятку чехи кинулися відіграватися, і білоруси отримали шанс подвоїти перевагу, однак Бага не зумів поцілити у порожні ворота. Але на цьому пристрасті не вщухли. Буквально за кілька секунд до фінального свистка чудовий момент зрівняти рахунок представився Лібору Козаку. Однак в умовах дефіциту часу і простору замість акцентованого удару нападник "Лаціо" відправив м'яч повз ціль.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси зіграють на Олімпіаді в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути