неділя, 20 січня 2019 15:30

Біатлон: повідомли результати феєричного мас-старту чоловіків

Біатлон: повідомли результати феєричного мас-старту чоловіків
Йоханнес Бо виграв дев'ять гонок в цьому сезоні

В німецькому місті Рупольдинг відбулась чоловіча гонка з масовим стартом. Україну в цьому виді змагань представляв Дмитро Підручни.

"Гостра конкурентна боротьба і хвацько закручений сюжет з часто непередбачуваним результатом. Саме такою вийшла остання гонка чоловіків на п'ятому етапі Кубка світу.

Йоханнес Бе, найшвидший зараз в пелотоні, не поспішав роздувати темп і розривати групу - аж до другого вогневого рубежу значних розривів в гонці не було. Навіть ті, хто допустив по одній помилці в "лежці", відставали не більше ніж на півхвилини.

Але вже другий рубіж почав проводити відсів більших фігур. Бенедеікт Долль, тягнув групу між двома лежками, за що поплатився двома промахами. Зате Дмитро Підручний був бездоганний, і зі стадіону пішов в десятці найсильніших! Правда, на дистанції українському капітану не пощастило: саме на ньому утворився невеликий розрив, і Дмитру довелося самостійно наздоганяти лідируючу групу.

На жаль, така персональна робота на трасі позначилася і на Підручному: на рубежі наш спортсмен ризикував, стріляв швидко, щоб спробувати повернутися до лідерів, але два кола штрафу відправили Діму в зворотному напрямку - за межі першої двадцятки.

Ну а на чолі гонки перед заключним стрільбищем утворилася "велика четвірка": Йоханнес Бе, Юліан Еберхард, Тар'єю Бе і Мартен Фуркад. Усі інші претенденти відставали на 10 і більше секунд - набагато менш часу проходження одного штрафного кола, але для Рупольдінгу - і це дистанція.

Але на заключній стійці сталося неймовірне! Сприятливі умови для стрільби в Рупольдінгу, не стали аргументом, щоб хоч хтось із лідерів обійшовся без промаху! При цьому у Тар'єя Бе штрафних кіл виявилося два!

І на виході зі стадіону трійка лідерів набула зовсім несподіваний вид: Сьястад Крістіансен, Беньямін Вегер і Кантен Фійон Майї - спробуйте уявити такий подіум! Але ззаду в семи секундах в погоню відправилася трійка зубрів, трійка молодших братів - в якій Юліан Еберхард потягнув на слбі Йоханнеса і Мартена.

Для трьох кілометрів останнього кола сім секунд - пил, а такі швидкісні спортсмени, які сформували групу переслідування, зуміли ліквідувати цей гандикап за третину цієї дистанції, як не старався Беньямін Вегер, який взяв на себе функцію по диктування темпу.

А на останньому підйомі ініціативу перехопив Йоханнес Бе, що зробив ривок, який того ж Вегера, а також Крістіансеном, виявився не по зубам. А після кількох потужних поштовхів на пологій ділянці, відстав і Мартен Фуркад!

Далі довести справу до перемоги було для норвежця справою техніки, якими б фінішерами не були Еберхард і Фіон Майї. При виході на фінішну пряму лідер Кубка світу вибрав найбільш вигідну доріжку, і у австрійця з французом на темп Йоханнеса відповісти виявилося нічим.

Дмитро Підручний, допустивши ще один промах на останньому вогневому рубежі, останнє коло проводив вже в режимі тренування з підвищеною відповідальністю: в попередніх стартах було витрачено занадто багато сил, для того щоб сьогодні боротися за місця вгорі фінішного протоколу. Українець закінчив мас-старт 29-м, показавши п'яий час скорострільності, але маючи найгірший результат з 30-ти спортсменів за чистою швидкості", - повідомляє biathlon.com.ua.

Мас-старт. Чоловіки


1. Йоханнес Тінгнес Бе (0 + 0 + 0 + 1) 36: 43,8
2. Юліан Еберхард (0 + 1 + 0 + 1) +0,6
3. Кантен Фійон Майє (0 + 1 + 0 + 0) +2,8
...
29. Дмитро Підручний (0 + 0 + 2 + 1) +2: 17,6

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біатлоністки показали один з найгірших результатів в естафеті

Сьогодні також відбудеться гонка з масовим стартом у жінок. Жодна українка в цю дисципліну пробитись не змогла.

Зараз ви читаєте новину «Біатлон: повідомли результати феєричного мас-старту чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути