понеділок, 15 березня 2010 11:20

Біатлон. Гонка переслідування вдалася французам і не вийшла в українців

Біатлон. Гонка переслідування вдалася французам і не вийшла в українців

14 липня Франція традиційно святкує найзначніше державне свято - День взяття Бастилії. У неділю, за 4 місяці до цієї дати французькі біатлоністи видали репетицію урочистостей, домінуючи в гонці переслідування і зайнявши два з трьох ступенів на п"єдесталі пошани.

На фінішному колі Мартін Фуркад (на фото), маючи беззастережну перевагу в буквальному сенсі тиснув руки французьких тренерів, які стояли на узбіччях. Не вистачало лише фінішу з триколором у руках, але виною тому - лише відсутність в Контіолахті французьких вболівальників.

Питання про перемогу до останнього рубежу залишалося відкритим, і лише залізні нерви Фуркада дозволили йому бути першим у дуелі з сенсаційним італійцем Крістіаном Де Лоренцо, який завоював свій перший подіум у семирічній кар"єрі. Третім став ще один француз Венсан Жей, який наполегливо і методично спростовує тезу про випадковість своєї олімпійської перемоги.

Наші хлопці виступили досить посередньо: ніхто з українців не зумів поліпшити позицію в порівнянні зі спринтом, і в очковій зоні опинилися лише Сергій Семенов та Олександр Біланенко. Троє з чотирьох зайняли місця в останній дюжині за швидкістю в гонці.

Приємно здивували, крім власників місць на подіумі, Карл-Йохан Бергман і Міхал Шлезінгр, які зуміли з четвертого десятка пробитися до першої шістки. А Павол Хурайт потрапив у квіткову церемонію аж з 47-го місця.

Що стосується кубкових баталій, то в загальному заліку зміцнив своє лідерство Еміль Свендсен. Навіть незважаючи на те, що він виступив не дуже вдало - лише сьомий. Але основні конкуренти провалилися ще більше, і тепер перевага норвежця над Крістофом Зуманом перевищує 20 балів. У заліку персьютів впевнено лідирує австрієць Сімон Едер - тепер лише неймовірний збіг обставин може перешкодити йому взяти Малий кришталевий глобус.

Контіолахті 2010. Гонка переслідування

1. Мартін Фуркад (1 0 0 0) 32:35.1

2. Крістіан Де Лоренцо (0 0 0 1) 10.1

3. Венсан Жей (0 0 0 0) 15.6

...

29. Сергій Семенов (0 1 1 1) 1:53.0

39. Олександр Біланенко (0 0 1 0) 2:24.5

43. Роман Прима (2 2 1 0) 2:45.7

53. Сергій Седнєв (1 0 2 1) 3:29.8

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Гонка переслідування вдалася французам і не вийшла в українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути