понеділок, 15 березня 2010 09:05

Біатлон. Валя Семеренко другу гонку поспіль завершила четвертою

Біатлон. Валя Семеренко другу гонку поспіль завершила четвертою

Гонка переслідування в Контіолахті вдалася на славу. Друга поспіль блискуча перемога Дар"ї Домрачової, прекрасне сходження Нойнер і Хаусвальд, постійна присутність попереду Валі Семеренко, ідеальна точність Оксани Хвостенко, запаморочливий зліт Віти Семеренко, і знову всі п"ять українок у тридцятці найсильніших.

На останньому вогневому рубежі відбулася дуже видовищна перестрілка у виконанні Хаусвальд, Нойнер, Домрачової, Зайцевої і Валі Семеренко. Єдиною абсолютно точною на завершальній стійці виявилася лідер білоруської збірної, і навіть незважаючи на титанічні зусилля Нойнер і Хаусвальд на останньому колі, Домрачова зуміла втримати перемогу.

Валя Семеренко на фінішне коло також йшла в безпосередній близькості від подіуму, але сил на заключний відрізок дистанції на жаль не вистачило. Знову "дерев"яна" медаль. Але не можна не відзначити здатності українки на рівних боротися з світовими лідерами. Валя за швидкістю була 11-ю, а Віта і зовсім на першій половині дистанції була найшвидшою, а в результаті закінчила гонку з четвертою швидкістю.

Оксана Хвостенко виявилася однією з трьох біатлоністок, хто зумів пройти всі чотири рубежі без промаху, і нагородою за це стала чергова квіткова церемонія. Віта завдяки ураганній швидкості піднялася на 12 позицію і фінішувала в безпосередній близькості від десятки найсильніших. Відзначимо також покращення позицій в Олени Підгрушної, і фініш в тридцятці Лілії Єфремової.

Завдяки чергового високого результату Валя Семеренко вийшла на позицію, з якої можна штурмувати навіть десятку загального заліку Кубка світу. З огляду на непогану форму українок, Валі можна і потрібно намагатися вирішувати ці завдання. Ну, а на вершині загального заліку продовжує перебувати Магдалена Нойнер. Вона ще більше зміцнила свої позиції в боротьбі з Хеленою Йонссон, і крім того знаходиться в кроці від завоювання малого кришталевого глобуса в спринтерських гонках.

Контіолахті 2010. Гонка переслідування

1. Дарія Домрачова (0 +0 +1 +0) 31:32.6

2. Магдалена Нойнер (0 +0 +2 +1) +12.1

3. Сімона Хаусвальд (0 +0 +0 +1) +18.1

...

4. Валя Семеренко (0 +0 +1 +1) +44.0

7. Оксана Хвостенко (0 +0 +0 +0) +1:00.1

11. Віта Семеренко (0 +2 +0 +0) +1:38.5

18. Олена Підгрушна (1 +0 +1 +0) +2:17.8

29. Лілія Єфремова (0 +1 +2 +1) +3:28.1

За матеріалами Вiathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Валя Семеренко другу гонку поспіль завершила четвертою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути