субота, 13 березня 2010 13:27

Біатлон. Валя Семеренко зупинилася за крок до "бронзи"

Біатлон. Валя Семеренко зупинилася за крок до "бронзи"

Валя Семеренко та Оксана Хвостенко, показавши фірмову українську стрільбу у фінському Контіолахті, зуміли продемонструвати свої найкращі спринтерські результати сезону, а Валі зовсім трохи не вистачило, щоб принести українській збірній перший подіум сезону.

Приємно відзначити, що сьогодні всі п"ять українських дівчат фінішували в тридцятці найсильніших, зібравши непогану колекцію очок у залік Кубка націй. Тут ми зуміли істотно скоротити відставання від команди Швеції, але аж надто мало гонок залишилося до фінішу сезону. Ще з позитиву варто відзначити присутність у десятці найсильніших за швидкістю сестер Семеренко, а також шосте місце в скорострільності Лілії Єфремової.

Що ж стосується щасливих власниць подіумних місць, то в першу чергу відзначимо дебютну в кар"єрі перемогу Дар"ї Домрачової, що принесла величезну радість своїм прихильникам не тільки в самій Білорусі, але й далеко за її межами. Другою сьогодні стала Ольга Зайцева, яка йшли після стрільби з позиції "стоячи" майже в один час з Дашею, але не зуміла підтримати швидкість білоруски. Розбавила слов"янський п"єдестал пошани Каті Вільхельм, для якої цей сезон останній в кар"єрі.

Завдяки сьогоднішній успішної гонці, Валя Семеренко в загальному заліку Кубка світу наздогнала Сандрін Байї і тепер ділить з француженкою 14-е місце, а Оксана Хвостенко, Віта Семеренко та Олена Підгрушна зміцнили свої позиції в тридцятці найсильніших і збільшили шанси на участь у заключних мас-стартах сезону.

Жовтий біб продовжує гордо нести Магдалена Нойнер, яка сьогодні ще більше збільшила відрив від головної конкурентки - Хелени Йонссон. У кубкунацій продовжує лідирувати збірна Німеччини.

Завтра в гонці переслідування шанси українок поборотися за подіум дуже високі.

Контіолахті 2010. Спринт

1. Дарія Домрачова (0 +0) 21:17.5

2. Ольга Зайцева (0 +0) +8.4

3. Каті Вільхельм (0 +0) +13.5

...

4. Валя Семеренко (0 +0) +22.1

8. Оксана Хвостенко (0 +0) +50.8

23. Віта Семеренко (1 +2) +1:30.5

24. Олена Підгрушна (0 +1) +1:30.7

26. Лілія Єфремова (1 +0) +1:34.7

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Валя Семеренко зупинилася за крок до "бронзи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути