пʼятниця, 12 березня 2010 17:35

Україна посіла шосте місце в змішаній гонці Кубка світу з біатлону

Україна посіла шосте місце в змішаній гонці Кубка світу з біатлону

Збірна Норвегії з біатлону виграє першу змішану естафету сезону на сьомому етапі Кубка світу, що стартував у фінському Контіалахті!

Юний Тар"єй Бое виявився найбільш холоднокровним у четвірці претендентів на медалі, які пішли в небезпечній близькості один від одного на четвертому відрізку естафети.

Взагалі, мікст розвивався за абсолютно не характерними для класичних естафет правилами, і те, що на останньому етапі відразу чотири збірні претендували на перемогу - теж додавало гонці інтриги.

Першими нерви не витримали у найдосвідченішого серед дуелянтів Максима Чудова: росіянин вже на лежанні заробив штрафне коло. Стійку синхронно почали Бое, молодий німець Симон Шемпп і срібний призер Ванкуверської Олімпіади, білорус Сергій Новіков. І лише у молодого норвежця всі п"ять пострілів на другому рубежі лягли в ціль, і Бое пішов до перемоги! Шемпп і Новіков допустили по одному промаху, але на дистанції німець легко відірвався та фінішував другим. А от Сергій зовсім встав, пропустивши на подіум італійців, котрі весь час знаходилися в тіні.

Українці провели досить середню гонку, при цьому особливо не блиснули ані ходом, ані точністю. А на десерт Сергій Седнєв ще й заробив штрафне коло в стійці. При цьому шосте місце, з огляду на сильний склад нашої естафети та експерименти в стані основних суперників, можна вважати невдачею. Принаймні, тренування перед наступним мікстом, на якому будуть розігруватися медалі чемпіонату світу, вийшло не дуже ...

Кращим у нашій команді, мабуть, став Андрій Дериземля, який пройшов свій етап із третім результатом, але для командного подіуму зусиль лідера нашої чоловічої збірної не вистачило. Залишається сподіватися на особисті гонки: в суботу та неділю на нас чекає сендвіч з чоловічих і жіночих спринтів і персьютів.

1. Норвегія (1 +8) 1:14:55.0

2. Німеччина (0 +8) +5.4

3. Італія (0 +9) +35.6

4. Білорусь (0 +4) +42.2

5. Росія (1 +8) +1:12.7

6. Україна (1 +12) +2:12.3

Результати наших спортсменів:

Олена Підгрушная (0 +4) +49,1 (10-е місце на етапі)

Оксана Хвостенко (0 +2) +1:07,4 (6)

Андрій Дериземля (0 +3) +36,9 (3)

Сергій Седнєв (1 +3) +1:26,4 (13)

За матеріалами biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла шосте місце в змішаній гонці Кубка світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути