субота, 19 січня 2013 13:44

Біатлон. Антхольц. Підгрушна стала другою у гонці переслідування

Біатлон. Антхольц. Підгрушна стала другою у гонці переслідування
Олена Підгрушна піднялася на восьме місце у загальному заліку Кубка світу ФОТО: biathlon.com.ua

Олена Підгрушна стала другою в гонці переслідування на етапі Кубка світу в італійському Антхольці. Стартувавши четвертою після спринту, капітан жіночої збірної показала, що в плані психології у контактній боротьбі вона може дати фору багатьом суперницям. Протягом трьох рубежів поспіль Олена не зробила помилок, і коло перед останньою стійкою провела лідером.

На останній стрільбі Підгрушна таки не зуміла оформити абсолютний нуль в гонці - один промах, і вона вийшла трохи позаду Тури Бергер. Українка завоювала срібло в гонці, і встановила новий особистий рекорд.

На фініші перевага Бергер, яка стартувала 14-ю склала майже 20 секунд. Боротьба за третє місце вийшла дуже гострою. Після фінальної стрільби фаворитом у боротьбі за бронзу вийшла росіянка Ольга Вілухіна, але на середині кола її обійшла німкеня Надін Херхлер. Ця боротьба тривала б до самого фінішу, якби не стрімка Кайса Макаряйнен. Фінська спортсменка, незважаючи на чотири промахи в двох стійках, зуміла швидкістю відіграти відставання і зійти на третю сходинку подіуму.

Ще дві українки, крім Підгрушної, зуміли набрати кубкові очки. Валя Семеренко практично повторила спринтерський результат, замкнувши тридцятку найсильніших. Ну а Яна Бондар домоглася чергового особистого досягнення, піднявши планку особистого рекорду в гонках Кубка світу до 32-ї позиції. Особливо приємно, що Яна впоралася зі стрільбою, в незвичних умовах персьюту обмежившись трьома промахами.

У Кубку світу чергового прогресу домоглася Олена Підгрушна. За рахунок подіуму в гонці переслідування вона піднялася на два рядки загального заліку до восьмого місця. Лідерство Тури Бергер сьогодні стало ще більш переконливим: її головна переслідувачка Дар'я Домрачова в персьюті фінішувала лише десятою та відпустила норвежку вже на відстань 139-ти балів. На третє місце піднялася Андреа Хенкель, яка на одне очко випередила подругу по команді Міріам Гесснер.

1. Тура Бергер (0+1+1+0) 31:21.8

2. Олена Підгрушна (0+0+0+1) +18.9

3. Кайса Макаряйнен (0+0+2+2) +25.4

...

30. Валя Семеренко (0+1+1+2) +3:23.5

32. Яна Бондар (0+1+1+1) +3:33.3

51. Наталія Бурдига (1+1+2+2) +6:32.5

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Антхольц. Підгрушна стала другою у гонці переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути