середа, 13 квітня 2011 04:57

"Барселона" вибила "Шахтар" з Ліги чемпіонів

"Барселона" вибила "Шахтар" з Ліги чемпіонів

У вівторок донецький "Шахтар" програв матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів каталонській "Барселоні" - 0:1. Єдиний м'яч на 43-й хвилині провів Ліонель Мессі. Це перша домашня поразка "гірників" у цій Лізі чемпіонів. У першому матчі на "Ноу Камп" "Шахтар" поступився підопічним Хосепа Гвардіоли — 1:5.

Більше сотні вболівальників "Барселони" кілька годин чекають на команду біля готелю "Донбас Палас". Співають гімн клубу та образливі пісні в адресу мадридського "Реала". Дехто кричить "Шахтар-чемпіон". Футболісти швидко заходять в автобус. Мессі захоплено дивиться через вікно на людей.

Біля "Донбас Арени" прихильники "Шахтаря" скандують "Реал — чемпіон". 51-тисячний стадіон повністю заповнений. "Барселону" підтримують близько 400 вболівальників з Іспанії, України та Росії. На гру приїхав президент "синьо-гранатових" Сандро Росель.

"Він тільки перший рік очолює клуб, тому обмежує своє спілкування з пресою, навіть з іспанською, - каже нам Чемі Терез Олівейя, керівник прес-служби "Барселони". - Можливо наступного року сеньйор Росель буде говіркішим."

Разом з президентом "Шахтаря" Рінатом Ахметовим гру дивиться народний депутат Віктор Янукович. Син президента України накинув собі на плечі шарфик "Шахтаря".

"На матчі працюватимуть 263 журналіста з України, Іспанії, Румунії, Франції, Росії, Бразилії, Італії, Англії, Німеччини, Угорщини, Південної Кореї, Японії та Швеції. Це абсолютний рекорд для Донецька та для "Донбас Арени", - розповідає нам Руслан Мармазов, керівник прес-служби "Шахтаря".

"Барселона" виходить на матч у гостьовій салатовій формі. Гвардіола зробив тільки одну заміну у порівнянні з першою грою — Андреса Іньєсту замінив Ібрагім Афеллай. Той пропускає матч через перебір жовтих карток. "Барселона" діє за схемою 1-4-3-3.

"Ми очікували такий склад. Якби каталонці виставили резерв, то це був би прояв неповаги до нас, - говорить нам захисник "Шахтаря" 21-річний Ярослав Ракицький. - Чвертьфінал Ліги чемпіонів — це велике досягення. Наступного сезону постараємось дійти до півфіналу."

"Гірники" грають 1-4-2-3-1. Замість флангових захисників Срни і Раца Мірча Луческу випускає на поле Кобіна і Шевчука. Даріо травмований, а Разван нахапався "гірчичників". У центрі захисту грають Ракицький та Іщенко.

Обоє наставники весь матч проводять на ногах. Гвардіола активніше жестикуляє, постійно щось підказує своїм захисникам.

"Не дарма Пеп любить ходити у театр. Мабуть, тому його "Барселона" грає у такий видовищний футбол," - шепочуться вболівальники після чергового яскравого жесту Гвардіоли.

Наприкінці першого тайму Мессі забиває м'яч. Ледь не вся команда біжить вітати Ліонеля. Фан-сектор "Барселони" скандує його прізвище. У понеділок невідомі обстріляли дім брата футболіста. Матіас Мессі і його мати були вдома, але не постраждали.

"О, Шакіра йде з поля," - так жартома називають захисника "Барселони" Херарда Піке. Футболіст зустрічається з відомою колумбійською співачкою Шакірою. На 70-й хвилині його міняє Габріель Міліто.

На 83-й хвилині вболівальник вибігає на поле. Не встиг він пробігти і кількох метрів, як його відразу схопили троє працівників стадіону і виволокли з газону.

За три хвилини до кінця матчу глядачі починають розходитися.

Після фінального свистка Мессі міняється футболкою з Вілліаном, Дані Алвеш — з Марсело Морено. Вальдеса на полі затримують іспанські журналісти.

"Я помінявся з ним воротарським светром ще у Барселоні," - каже нам 26-річний Андрій П'ятов.

Останніми з роздягальні виходять Мессі та Маскерано. Ліонель на ходу підписує кілька футболок.

У паралельному матчі "Манчестер Юнайтед" обіграв "Челсі" - 2:1. Перший матч також завершився перемогою команди сера Алекса Фергюсона — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" вибила "Шахтар" з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути