понеділок, 21 вересня 2009 08:58

Бабчук проміняв НХЛ на КХЛ

Бабчук проміняв НХЛ на КХЛ

Екс-українець Антон Бабчук, який в сезоні-2008/09 НХЛ виступав за клуб, "Кароліна Харрікейнс", повернувся в Росії, підписавши контракт з клубом Континентальної хокейної ліги (КХЛ) "Авангард", повідомляє офіційний сайт "Авангарду". У минуле міжсезоння Бабчук відмовився підписувати новий контракт з "Кароліною" і вирішив залишити НХЛ.

За даними газети "Спорт-Экспресс", Бабчук підписав з "Авангардом" контракт на один сезон, протягом якого він заробить півтора мільйони доларів. 25-річний захисник вже виступав за омський клуб у сезоні-2007/08.

У минулому сезоні Бабчук зіграв за "Кароліну" 72 матчі, закинув 16 шайб, віддав 19 результативних передач і заробив показник корисності "+13". За кількістю шайб росіянин став другим в лізі серед всіх захисників.

Антон Бабчук — олімпійський чемпіон серед юніорів (2000), чемпіон світу серед юніорів (2001), срібний призер чемпіонату світу серед юніорів (2002) Грати в хокей почав у Києві. В чотирнадцять — у російському клубі АК "Барс", потім — СКА. У Національній хокейній лізі з 19-ти років: грав за хокейний клуб "Чикаго Блекгокс", нині — гравець "Кароліни Харрікейнс". Володар Кубка Стенлі — найпрестижнішої нагороди професійного клубного хокею (разом з "Кароліною" виграв у 2006 році).

За матеріалами Лента, Ukrainians-World

Зараз ви читаєте новину «Бабчук проміняв НХЛ на КХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути