Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 14:50

Бабчук із Бушем не пив

Автор: фото: УНІАН
  Антон Бабчук підписав річний контракт із російським ”Авангардом”
Антон Бабчук підписав річний контракт із російським ”Авангардом”

Антон Бабчук, 23 роки, залишає північноамериканську хокейну лігу (НХЛ), куди потрапив 2005-го. Торік уродженець Києва виграв Кубок Стенлі з "Кароліною", а два тижні тому підписав річний контракт із російським "Авангардом". Мій дзвінок застав хокеїста на відпочинку в Єгипті.


Чому ви переїхали з найкращої ліги світу до Росії?

— У першій частині сезону я достатньо грав за "Кароліну" (Бабчук провів 52 матчі з 54. — "ГПУ"). Був другим за результативністю серед захисників. Але потім без жодних пояснень тренери відправили мене до фарм-клубу. Це мені не сподобалося. Попросив обміну. До нього справа не дійшла. Викликали до першої команди й дали аж чотири хвилини ігрового часу. А "Авангард" зробив конкретне, нормальне за фінансами, запрошення, чому було відмовлятися?

До НХЛ повернетеся?

— Можливо. Але клубу, який захоче мене взяти, висуну дві зустрічні умови. В контракті запишемо — до фарм-клубу мене не відправляти за будь-яких обставин. По-друге, за рік хочу отримати один мільйон доларів. На менші гроші не погоджуся.

Хочу отримувати не менше ніж мільйон доларів на рік

Торік "Кароліна" виграла Кубок Стенлі. У середині сезону гравців приймав президент США Джордж Буш. Пили з ним чай?

— У Білому домі нічого не наливали — ні чаю, ні чогось іншого. Зайшли до президентської резиденції, кожний потиснув Бушеві руку. Потім президент трохи поговорив із капітаном команди Родом Бріндамором. На закінчення сфотографувалися на пам"ять. Словом, яскравих вражень від зустрічі в мене не залишилося.

Ваше прізвище фігурувало у спискові кандидатів до збірної України на чемпіонат світу. Чому ви відмовилися грати за збірну?

— До списку включили, але моєю думкою ніхто не поцікавився. По-перше, я грав за юніорську збірну Росії, в її складі став чемпіоном світу. По-друге, щоб при цьому грати за Україну, я повинен чотири роки виступати в українській першості. Це нереально. Мені шкода, що українці вилетіли з вищої ліги світового хокею, але допомогти нічим не можу.

Зараз ви читаєте новину «Бабчук із Бушем не пив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути